Rahasto keskittyy digitalisaatiota, uusia metsäbiotalouden tuotteita ja palveluita, uusia materiaaleja ja innovatiivisia teknologioita hyödyntäviin yrityksiin. Rahastoon sijoitetuille yrityksille ei ole toimialarajoituksia. Kohdeyrityksen tulee sijaita, olla halukas sijoittumaan tai sillä on oltava operatiivisen toiminnan tasolla yhteys Joensuun seudulle.

Rahaston koko on 2,5 M€ ja tyypillinen sijoitus on 50 000 – 200 000 €. Rahasto toimii tiiviissä yhteistyössä ja Business Joensuun yrityskiihdyttämön ja kansainvälistymispalvelujen kanssa tukeakseen sijoituskohteiden kotimaista ja kansainvälistä kasvua.

Rahasto voi toimia myös porttina uusille sijoituskierroksille. Rahasto toimii yhteistyössä paikallisten ja valtakunnallisten sijoittajien sekä North Karelia Growth Fundin kanssa, joka sijoittaa alueelle vastikään perustettuihin ja nuoriin yrityksiin. Business Joensuu Oy on Suomen bisnesenkeliverkoston, FiBANin, jäsen.

Rahastoa operoi Business Joensuu Oy. Finanssivalvonta, rekisteröity nimi: Start-Up -rahasto Joensuu Ky, rekisteröity marraskuussa 2019.

Lisätiedot:

Kari Pulkkinen
Fund Manager & Growth Coach
+358 50 406 8716
kari.pulkkinen@businessjoensuu.fi

Harri Palviainen
Business Joensuun toimitusjohtaja, Start Up -rahasto Joensuun hallituksen puheenjohtaja
+358 500 967 744
harri.palviainen@businessjoensuu.fi

Rahaston tietosuojaseloste

Rahaston tekemät sijoitukset

Redkik

Redkik on kansainvälinen InsurTech-startup, jonka tavoitteena on uudistaa ja parantaa vakuutusalaa niin, että siitä hyötyvät kaikki logistiikan ja kuljetuksen toimijat.

StartUp Fund Joensuu sijoitti yritykseen samanaikaisesti riskipääomasijoitusyhtiö Redstonen hallinnoiman North Karelia Growth Fundin ja bisnesenkeli Ilari Schouwvliegerin kanssa. Lue lisää.

 

Vaki Oy

Vaki Oy on vuonna 2016 perustettu peliyhtiö, joka toimii Vakigames-nimellä. Yhtiö työllistää tällä hetkellä 9 osa- ja kokoaikaista henkilöä. Yhtiön Kingshunt-peli on monen pelaajan online -toiminta- ja strategiapeli, joka julkaistaan keväällä 2021.

StartUp Kehitys Joensuu -rahasto sijoitti yhtiöön 100 000 euroa, josta 50 000 euroa on ehdollinen ja yhteydessä uuden pelin lanseeraukseen sovittuihin tulosmittareihin. Lue lisää.

Fiuge Oy

Fiuge Oy joukkoistettu ja yhteisöllinen kuljetuspalvelu, joka toimii pääkaupunkiseudulla, Kirkkonummella, Turussa, Porissa, Lappeenrannassa, Mikkelissä, Savonlinnassa, Kajaanissa sekä Porvoossa. Palvelu toimii sekä mobiilisovelluksena että verkkosivuilla ja asiakkaina ovat niin B2-C kuin B2B -yritykset. Palvelun tarkoituksena on tehdä kuljetuksista mahdollisimman joustavia, edullisia sekä ekologisia.

Start Up -rahasto Joensuu sijoittaa Fiugeen 100 000 euroa. Rahoitusta yritys on saanut myös Gorilla Capital Ky:ltä sekä joensuulaiselta Timosen Auto Oy:ltä. Palvelukehitystä ja toiminnan käynnistämistä on rahoittanut ELY-keskus noin 750 000 eurolla. Lue lisää.

Hypermemo

Hypermemo Oy on Joensuussa vuonna 2009 perustettu ainutlaatuista hiilidioksidi-laseria kehittävä yritys. Se työllistää tällä hetkellä Joensuussa sijaitsevissa uusissa tuotanto- ja kehitystiloissaan viisi henkilöä. Yrityksen taustalla on venäläissyntyisen Vadim Kiykon kehittämä teknologia, jonka kehitys on alkanut Venäjän Tiedeakatemiassa ja jatkunut Joensuussa.

Hypermemo Oy on saanut 100 000 euron sijoituksen Business Joensuun tytäryhtiön kautta toimivalta Start Up -rahasto Joensuulta. Sijoituksella vauhditetaan yrityksen kasvua ja mahdollistetaan uusia pääomasijoituksia. Lue lisää.

Kelluu oy

Kelluu Oy on kehittänyt pienen, itseohjautuvan ilmalaivakonseptin, jolla on vetyteknologian ansiosta erittäin pitkä lentoaika ja jota voidaan käyttää esimerkiksi sähkölinjojen kunnon tarkkailuun. Kelluu Oy:llä on ilmalaivatehdas Joensuun Reijolassa.

Vuoden 2019 lopulla Kelluu Oy sai merkittävän rahoituksen mm. Business Finlandilta. Start up -rahasto Joensuun lisäksi yrityksen toimintaan sijoittivat nyt Kim Väisäsen, Suomen Vaikuttavuussijoitus Oy:n ja Joen Infra Oy:n.  Lue lisää.