Yrityksen vahva kasvu tapahtuu usein kansainvälistymisen kautta. Uusille markkinoille meneminen vaatii tietoa muun muassa paikallisesta markkinasta, yrityskulttuurista, lainsäädännöstä ja tarvittavista asiakirjoista.

Palvelu sisältää esimerkiksi seuraavia toimenpiteitä:

  • Liiketoimintamahdollisuudet
  • Vientiin ja tuontiin liittyvät vaatimukset
  • Liiketoimintakulttuurien tuntemus
  • Kumppanuuksien ja verkostojen luominen
  • Messut, tapahtumat ja tiedonhakumatkat

Kuten muutkin palvelumme, myös kansainvälistyminen pitää sisällään yrityksen alku- tai nykytilanteen analyysin, jonka perusteella kansainvälistymistoimenpiteitä ryhdytään suunnittelemaan. Tämän jälkeen etsimme laajoista verkostoistamme sopivia yhteistyökumppaneita – olipa kyse viennistä tai tuonnista. Kansainvälistymispalvelumme voikin olla tarpeidesi mukaan kaikkea konsultoinnista juridiseen neuvontaan tai koulutuksesta messuesiintymisen järjestämiseen.

Viemme yrityksiä ja yritysryhmiä ulkomaille hakemaan uutta tietoa, ideoita ja malleja omaan toimintaansa sekä verkostoitumaan, benchmarkkaamaan ja oppimaan uutta. Vastaavasti tuomme vieraita ulkomailta tutustumaan alueemme yrityksiin ja tutkimuslaitoksiin. Näin markkinoimme osaamista ja yrityksiä sekä luomme uutta yhteistyötä. Tarkasti suunniteltujen vierailujen järjestämisessä hyödynnämme laajoja verkostojamme. Useimmista ulkomaille suunnatuista tutustumismatkoista kerrotaan tapahtumakalenterissamme.

GoGlobal on uusi intensiiviohjelma yrityksesi kansainvälistymiseksi. GoGlobal-ohjelma auttaa yritystäsi konkreettisesti käytännön tekemisen kautta myymään tuotteitasi ja palveluitasi valituille kohdemarkkinoille. Kansainvälisestä liiketoiminnasta tulee yrityksellesi pysyvä toimintamalli – ei teoreettinen juttu, yksittäinen kauppa tai messumatka. Kehitämme kanssasi konkreettisia kansainvälisen myynnin toimenpiteitä, jotta yrityksesi saa valmiudet kasvaa aidosti kansainväliseksi yritykseksi.

Kansainvälisyyteen liittyy vahvasti myös ulkopuolinen rahoitus, ja saat meiltä apua sen hakemiseen. Verkostojemme kautta paikallisten yhteistyökumppanien löytyminen kohdemaasta käy helposti. Autamme sopivien kohdemarkkinoiden, -maiden ja -alueiden määrittelyssä. Koulutusviennissä meillä on vahvat kontaktit erityisesti Latinalaiseen Amerikkaan ja espanjankielisille alueille.

Tunnemme Joensuussa asuvia kansainvälisiä asiantuntijoita, jotka voivat auttaa sinua kansainvälistymisen eri vaiheissa. Apua on saatavilla myös kansainvälisen rekrytointipalvelun kautta.

Ota yhteyttä ja kerro millaisin tavoittein yrityksesi on suuntaamassa kohti kansainvälisyyttä, niin voimme suunnitella niitä tukevan palvelukokonaisuuden!