Joensuussa sijaitsee maailman suurin metsäkonetehdas, John Deere Forestry Oy, jonka ympärille on kehittynyt maailman johtava metsäkoneiden valmistuksen yritysklusteri. Erityisesti puunkorjuuseen liittyvää konevalmistusta on paljon.

Joensuussa teknologiateollisuuden toinen tukijalka on erilaisten työkoneiden ja -laitteiden valmistus, näiden osavalmistus sekä palvelut. Kolmas merkittävä osa-alue on lukitusturvallisuuteen liittyvä tuotanto ja tuotekehitys.

Viime vuosina seudun yritykset ovat kiinnittäneet liiketoiminnassaan entistä enemmän huomiota kokonaisvaltaisten asiakasratkaisujen toimittamiseen. Tämä perustuu omiin tuotteisiin ja niihin liittyviin koko tuotteen elinkaaren huomioon ottaviin palveluihin. Alihankintateollisuutta maakunnassa on myös paljon, ja siihen liittyvä komponenttivalmistus perustuu metallin koneistukseen, ohutlevyn käsittelyyn ja hitsaavaan kokoonpanoon. Seudulla on myös muovi- ja luonnonkuitukomposiitteihin sekä muottien valmistukseen liittyvää osaamista.

Uudet mahdollisuudet löytyvät toimialojen rajapinnoilta

Joensuun seutu tarjoaa teknologiateollisuuden yrityksille suuria mahdollisuuksia luoda uusia innovaatioita yhdistämällä omaan osaamiseen joensuulaista metsäbiotalouden, fotoniikan ja ICT:n osaamista. Alueelta löytyy runsaasti näihin liittyviä yrityksiä, tutkimusta, koulutusta ja kehitystoimintaa. Joensuun seudulla toimii myös kansainväliset kriteerit täyttäviä, korkean jalostusasteen muovituotteita valmistavia yrityksiä.

Haluatko tietää, mitä mahdollisuuksia Joensuu voi tarjota sinun yrityksellesi? Ota rohkeasti yhteyttä!