Joensuulla on metsäalalla kansainvälisesti tunnustettu, vahva imago. Kaupunkiamme kutsutaankin usein Euroopan metsäpääkaupungiksi – eikä suotta!

Joensuun seutu muodostaa yhden merkittävimmistä metsäalan tutkimus- ja koulutusorganisaatioiden keskittymistä Euroopassa. Alueella on kaikkiaan yhteensä yli 600 alan asiantuntijaa ja yli 500 alan yritystä.

Joensuussa sijaitsee maailman suurin metsäkonetehdas, ja Itä-Suomessa on maailman johtava metsäkoneiden valmistuksen yritysklusteri. Alueella on monipuolista metsäbiotalouteen, metsäteollisuuteen ja puunjalostukseen liittyvä teollisuutta. Useat yrityksistä ovat omalla alallaan maailman markkinajohtajia tai merkittäviä teknologisia tien raivaajia.

Alueella on Suomen ainoa kaikki metsäalan koulutustasot kattava metsäopetuksen keskittymä. Alan koulutus alueella on hyvin kansainvälistä.

Osaamiskeskittymällä on imua

Metsäbiotalouden menestyjien joukkoon tarvitaan yrityksiä, joissa osaaminen, tutkimus ja yhteistyö muuttuvat liikevaihdoksi ja työpaikoiksi. Kestävä, älykäs ja luovasti uudistuva vihreä kasvu houkuttelee, kun Joensuun seutu uudistaa metsäbiomassan arvoketjuja, hajauttaa puhdasta energian tuotantoa, nostaa biotalouden digiaikaan ja innovoi metsäbiotalouteen uutta palveluliiketoimintaa mm. fotoniikan avulla.

Paljon yrityksissä on jo tehtykin. Esimerkiksi Fortum rakensi Joensuuhun maailman ensimmäisen kaupallisen mittakaavan pyrolyysiöljyn tuotantolaitoksen. Metsäteknologiayritykset pienistä ja innovatiivisista aina maailman johtavaan tavaralajimenetelmän metsäkonevalmistaja John Deere Forestry Oy:hyn ovat ammentaneet menestystä metsäpääkaupungin osaamisvolyymistä. Enocellin sellutehtaalla strategia ja tulevaisuus ajateltiin uusiksi. Yhtiö korvasi polttoöljyn bioenergialla ja ryhtyi valmistamaan koivusta liukosellua tekstiiliteollisuudelle.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä niin kerromme lisää mahdollisuuksista, joita alueemme voi yrityksellesi tarjota.