Joensuussa ja maakunnan alueella on yli 300 luovien alojen yritystä. Yritykset tuovat lisäarvoa ja uutta liiketoimintaa muiden toimialojen yrityksille, kun tarvitaan esimerkiksi tuote- ja palvelukehitystä tai digitaalista näkyvyyttä. Luovat alat ovat tärkeässä roolissa myös seudun näkyvyydessä ja imagon rakentamisessa.

Elokuva- ja televisiotuotantojen yhteistyökumppanina ja koordinaattorina seudulla toimii Itä-Suomen elokuvakomissio Itä-Suomen elokuvakomissio (EFFC). Vuosina 2017–2018 Pohjois-Karjalassa kuvattiin noin 15 eri pituista tuotantoa. Mukaan mahtuu niin televisiomainoksia, -dokumentteja, -sarjoja kuin myös lyhyitä ja pitkiä elokuvia.

Elokuvakomissio mahdollistaa av-tuotannot

Itä-Suomen Elokuvakomissio saattaa yhteen elokuva- ja tv-tuotantojen tekijät, paikalliset palveluntuottajat ja oppilaitokset, joista on voi löytää tuotantoihin lavasterakentamisen, viestinnän ja näyttelijätyön osaajia.

Pohjois-Karjalan alueelle kuvaamaan tulevien elokuva- ja tv-tuotantojen on mahdollista saada av-tuotantotukea Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta. Av-rahaston toimintaperiaatteena on 25 %:n palautus alueella käytetyistä kuluista.

Onpa kyse kansainvälisen luksusbrändin tuotevideosta, epookkielokuvasta, ulkomaisesta mainos- tai dokumenttituotannoista, pohjoiskarjalaiset maisemat tarjoavat tuotannolle näyttävät puitteet. Seudulla yhdistyy Järvi-Suomen kauniisiin maisemiin jylhät vaarat ja korkealumiset talvet. Nämä ja monipuoliset palvelut ovat houkutelleet jo mm. kiinalaisia, italialaisia, saksalaisia ja japanilaisia tuotantoryhmiä tekemään omia dokumentti- ja mainostuotantojaan alueella.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin kerromme lisää luovien alojen ja Itä-Suomen Elokuvakomission tarjoamista mahdollisuuksista yrityksellesi.