Alueen kokoon ja asukaslukuun suhteutettuna Joensuussa on useita suuria ja tunnettuja perheyhtiöitä. Laakkonen-konserni on kasvanut kahden automerkin edustuksesta ympäri Suomea toimivaksi monialayhtiöksi, jonka toimintaan liittyy mm. lehtiä, painotuotteita, kiinteistöjä ja Kytäjän golf- ja asuinalue. Konserni työllistää noin 1200 henkilöä.

Myös Euroopan tasolla palkittu Broman Group on valtakunnallisesti toimiva konserni. Yli 1500 ammattilaista työllistävä yhtiö myy mm. autojen ja moottoripyörien varaosia ja tarvikkeita, työkaluja, veneily- ja kalastustarvikkeita sekä kodin- ja vapaa-ajan tuotteita. Yli 60 vuoden ajan toiminut Kekäle myy suomalaisille yli sataa kotimaista ja ulkomaista vaatemerkkiä yhdeksällä eri paikkakunnalla ja verkkokaupassa. Vaatekaupan perinteikäs yhtiö työllistää noin 200 henkilöä.

Joensuun seudulla palvelualan rakenne on monipuolinen. Pohjois-Karjalan Osuuskauppa tarjoaa päivittäistavarakaupan lisäksi mm. majoitus-, terveydenhuolto- ja vapaa-aikapalveluja. Isojen toimijoiden lisäksi alueella toimii useita satoja mikro- ja pienyrityksiä. Digitalisaatio tuo kaupan ja palvelualan yrityksille uusia mahdollisuuksia kasvaa ja menestyä, myös kansainvälisesti.

Erityisesti venäläisten matkailijoiden virrat tuovat kaupan ja palvelualan yrityksiin lisäeuroja. Samalla yrityksille syntyy mahdollisuus kehittää kansainvälisesti kiinnostavia tuotteita, tapahtumia ja palveluja.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä niin kerromme lisää mahdollisuuksista, joita alueemme voi yrityksellesi tarjota.