Joensuun seudun ICT -yritykset vievät maailmalle muun muassa tiedon tuhoamista, luonnonvarojen kaukokartoitusta, digitaalista oppimista, sosiaali- ja terveydenhoitoalan toiminnanohjausta sekä teollisen internetin innovaatioita.

Nosteessa olevat ICT-yritykset palkkaavat jatkuvasti uutta henkilöstä. Vuonna 2003 seudulla vain harva ICT-yritys työllisti yli 20 henkilöä. Nyt tämän työpaikkaluvun ylittävien yritysten lista on jo pitkä: muun muassa Blancco, Fastroi, Valamis, Arbonaut, Solenovo, Cloudia, Process Genius ja Keypro. Suurimmilla yrityksillä on noin sata työntekijää – esimerkiksi CGI ja Pohjois-Karjalan Tietotekniikkakeskus. Tyypillistä ICT-alan yrityksille on monipuolinen tuotepohjainen liiketoiminta. Puhtaasti alihankintaa tekeviä yrityksiä on vähän.

ICT-yritykset voidaan jakaa kolmeen perustyyppiin:

  • Joensuusta lähtöisin olevat yritykset, joiden päätoimipaikka on Joensuussa
  • yrityksen toimipiste on sijoittunut Joensuuhun esimerkiksi yritysoston seurauksena, mutta yrityksen päätoimipaikka sijaitsee muualla Suomessa
  • yrityshautomotoiminnan hedelminä Joensuuhun syntyneet lupaavat start up -yritykset

Joensuu toimii erinomaisena kasvualustana

Orgaaninen kasvu, yrityskaupat ja kansainvälistyminen eivät tapahdu ilman todellisia osaajia. Joensuun seudulla kasvun voimanlähteitä on useita: Riveria, Karelia-ammattikorkeakoulu, Itä-Suomen yliopisto ja Joensuussa pitkään toiminut yrityshautomo.

Joensuun seutu tarjoaa ICT-alan toimijoille mainion kehittämisympäristön. Metsäbiotalous, fotoniikka sekä korkean jalostusarvon metalli- ja muoviteollisuus tarjoavat hyvän mahdollisuuden kehittää ICT-ratkaisuja ja -palveluja yhteistyössä näiden alojen kärkiyritysten ja alueen koulutus- ja tutkimuslaitosten, kuten Luonnonvarakeskuksen ja Euroopan Metsäinstituutti EFI:n kanssa. ICT-alan kehitystä tukee voimakkaasti se, että Joensuu on Euroopan tasolla johtava fotoniikan tutkimuksen ja yritystoiminnan keskittymä.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä niin kerromme, mitä mahdollisuuksia Joensuu voi yrityksellesi tarjota.