Joensuun konservatoriossa voi opiskella taide-, popjazz- ja kansanmusiikkia. Musiikkiopistossa oppilaita on 550. Konservatorion muskarissa elämyksellinen ja virikkeellinen musiikin maailma kutsuu lapsia pienistä taaperoista alkaen. Muskarilaisia on nyt noin 500 ja uusiakin innokkaita mahtuu mukaan!

Musiikki tekee juhlan

Konservatorion omien konserttien ohella musiikki levittäytyy kaupunkilaisten arkeen. Musiikki tekee juhlan, oltiinpa sitten firman kekkereissä, häissä, hautajaisissa, sukujuhlissa tai juhlistamassa koulun joulua ja kevättä. Monen monituisissa tilaisuuksissa musiikkiohjelman selkärankana ovat konservatoriolla taitojaan hioneet oppilaat.

Harrastuksesta ammattilaiseksi

Joensuun konservatorio on paikka musiikin harrastajille, mutta monelle se on myös reitti musiikin ammattilaiseksi. Ammattiopiskelijoita on noin 70. Konservatoriolla opintonsa on aloittanut satoja ammattimuusikoita, joiden joukossa on Janne Mertasen ja Alangon sisarusten kaltaisia, kaikille suomalaisille musiikinystäville tuttuja nimiä.

Toivotamme tervetulleiksi myös muualta tulevat muusikot! Joensuun kulttuurielämään ovat vahvasti kotiutuneet muun muassa sellaiset nimet, kuten sellisti-kapellimestari István Záborszky ja pianisti Kemal Achourbekov.

Joensuun konservatorio on perustettu vuonna 1968. Vuosittain järjestämme noin 200 konserttia, joissa kuulijoita käy noin 20 000. Joensuussa musiikki kuuluu kaikille, lämpimästi tervetuloa!