Englanninkielinen leikkikoulu

Joensuun englanninkielinen leikkikoulu on yksi kaupungin vanhimmista yksityisistä päiväkodeista. Leikkikoulussa painotetaan englannin kielen lisäksi ympäristöasioita.

Venäjää ja valmiuksia yrittäjyyteen

Itä-Suomen koulu – ISK – on Suomen ainoa pääkaupunkiseudun ulkopuolella toimiva kansainvälinen kielikoulu. Itä-Suomen koulu tarjoaa opetusta esikoulusta lukioon Joensuun lisäksi myös Lappeenrannassa ja Imatralla. Koulun erityistehtävänä on lisätä venäjän kielen taitoa ja kulttuurin tuntemusta sekä edistää valmiuksia yrittäjyyteen.

Monta vaihtoehtoa ensimmäiseksi kieleksi

Englannin kieli on useimmissa Joensuun kouluissa ensimmäinen vieras kieli, jonka opiskelu alkaa kolmannella luokalla. Jos ensimmäiseksi vieraaksi kieleksi haluaa muuta kuin englantia tai haluaa aloittaa vieraan kielen opiskelun aikaisemmin, vaihtoehtoja on useita:

  • Normaalikoulussa oppilas voi valita A1-kieleksi joko englannin, saksan tai venäjän
  • Steinerkoulussa englannin ja ruotsin kielten opiskelu alkaa ensimmäisellä luokalla
  • Itä-Suomen koulussa venäjän opiskelu alkaa ensimmäisellä luokalla
  • Kanervalan koulu on englanninkielipainotteinen alakoulu, jossa englanninkielisen opetuksen osuus lisääntyy luokka-asteittain

Norssi on Unesco-koulu 

Normaalikoulu eli Norssi on Itä-Suomen yliopiston harjoittelukoulu. Norssi on myös Unesco-koulu, jonka opetuksessa korostuvat erityisesti ihmisoikeus-, maailmanperintö- ja ympäristökasvatus sekä globaalikasvatus. Norssin lukion kielivalikoima on laaja – englanti, ruotsi, ranska, venäjä, espanja ja kiina.

Kansainvälinen IB, Riveria ja Karelia

Joensuun Lyseon Lukion IB-linja johtaa kansainväliseen ylioppilastutkintoon. Koulua käydään kolme vuotta, joista ensimmäinen on valmentava vuosi ja kaksi seuraavaa varsinaisia IB-vuosia.

Sekä Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria että Karelia-ammattikorkeakoulu tarjoavat monipuolista kansainvälistä koulutusta.