Joensuun seutukuntaan kuuluvat Joensuun lisäksi Kontiolahti, Liperi, Outokumpu, Polvijärvi, Juuka ja Ilomantsi. Kaikkiaan seutukunnalla asuu reilut 124 000 ihmistä. Koko Pohjois-Karjalan asukasluku on noin 164 000.

Joensuu ja seutu:

Urbaani ja nuorekas

Joensuu on Pohjois-Karjalan maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 76 000. Joka kolmas kaupungin asukas on alle 30-vuotias. Joensuu on myös 20 000 opiskelijan kaupunki, joka viides vastaantulija on opiskelija.

Joensuu on urbaani ja moderni kaupunki – kuin konsanaan New York pienoiskoossa! Kaunista ja vähän karheaa, karjalaista kulttuuria ja huipputeknologiaa, rauhaa ja kansainvälisesti sykkivää elämää. Yritysten kehittymiselle ja kansainvälistymiselle Joensuun seudulla on poikkeuksellisen paljon annettavaa.

Hyvää elämää

Joensuu on mahtava paikka elää, tätä mieltä on ainakin 96 prosenttia joensuulaisista. Arjen luksusta ovat luonto, upeat vesistöt, kulttuuri, asuminen, toimivat kulkuyhteydet ja hyvät palvelut. Pohjoiskarjalaiset ihmiset ovat tunnetusti luonteeltaan iloisia, vieraanvaraisia – ja sopivasti luovia hulluja!

Kaupungin sisällä liikkuminen on helppoa; kaikki on lähellä. Joensuussa et juutu aamuruuhkaan. Aikaa säästyy olennaiseen, kun arjen matkat taittuvat minuuteissa. Liikkuminen on vaivatonta pyöräillen, kävellen, bussilla ja autoillen. Joensuu muuten pyöräillään ja kävellään arjen matkoja enemmän kuin missään muualla Suomessa. Terveys ja luonto kiittävät!