Y-aamussa aiheina:

Tervetuloa – myyntipäällikkö Tommi Teittinen, Tilitoimisto Rantalainen

Konkurssi kokeneen konkurssipesänhoitajan näkökulmasta:
Laamanni Harri Kontturi (Asianajotoimisto Kontturi & Co Oy) on kokenut pesänhoitaja, joka on nähnyt, miten yritykset ovat hallitsemattomasti ajautuneet konkurssiin. Kontturi on työssään kokenut kolme lamaa 1990 luvun alusta lukien ja nähnyt, miten yritykset ja yrittäjät ovat niistä selvinneet, kun asioihin on puututtu asiantuntevasti ja ajoissa.

Tilitoimiston rooli numeronmurskaajana:
Tunnusluvut – mitä olisi hyvä seurata? Luvuilla ei ole merkitystä, jos luvut eivät ole totta. Rohkeutta katsoa lukujen taakse.

Ovatko myyntisaatavat kuranttia? Paljonko on oikeasti käyttöpääomaa jäljellä? Kannattaako ylipäätään lähteä elvyttämään yritystoimintaa?
M & A -johtaja Kimmo Martikainen Tilitoimisto Rantalaisesta valottaa mitkä asiat tulee hoitaa, ettei joudu asianajajien kanssa tekemisiin.

Mikä merkitys on sillä, että saneeraus- tai konkurssipäätöstä pantataan?
Voidaan tehdä iso virhe, ja velallinen voi syyllistyä rikokseen pantatessaan päätöstä.
Päätökset tulee tehdä oikein ja oikeassa järjestyksessä. Asianajaja Jyrki Piiparinen (Asianajotoimisto Kontturi & Co Oy) kertoo keinot juridiikan puolelta.

Päätössanat – Kun yrittäjä ei jaksa enää – Valo hanke apunasi, toimitusjohtaja Merja Blomberg, Pohjois-Karjalan Yrittäjät