Keskiviikkona 25.8.2021, klo 8:30 – 9:45 Teamsillä (et tarvitse erillistä ohjelmaa)

Jos sinulle ehdotetaan osatyökykyisen työntekijän palkkaamista, niin miten reagoit? Nouseeko silmiesi eteen välittömästi vahva mielikuva osatyökykyisestä ihmisestä ja siitä, mihin hän pystyy?

Omat ennakkokäsitykset kannattaa kuitenkin tässä asiassa haastaa! Osatyökykyisyyden syyt voivat nimittäin olla monenlaisia: taustalla voi olla esimerkiksi pitkäaikaissairaus, vammaisuus tai vakavasta sairaudesta tai kriisistä toipuminen, ja osatyökykyisyys voi olla pysyvää tai tilapäistä. Siksi osatyökykyisiä ei voi niputtaa yhdeksi ryhmäksi, kuten ei myöskään työtehtäviä, joihin he pystyvät – rajoitukset voivat liittyä esimerkiksi fyysiseen toimintakykyyn, jaksamiseen tai tietynlaisista tehtävistä suoriutumiseen.

Pysyvästi osatyökykyisen työttömän työnhakijan palkkauskustannuksiin työnantaja voi hakea TE-toimistosta harkinnanvaraista palkkatukea, artikkeli aiheesta löytyy täältä. TE-toimisto voi tarjota myös muuta tukea sekä osatyökykyiselle työntekijälle että hänen työnantajalleen. Jo sopivan työntekijän löytämisessä on TE-palveluissa vankka asiantuntemus.
Lisää tietoa osatyökykyisten työllistämisestä on luvassa näillä aamukahveilla! Osatyökykyisen työntekijän palkkaamisesta ja saatavilla olevista tukivaihtoehdoista tulevat kertomaan työkykykoordinaattorit Sanna Ikonen-Kontturi Pohjois-Karjalan TE-toimistosta sekä Sirkka-Liisa Kolehmainen Joensuun seudun kuntakokeilusta. Tilaisuudessa voit myös esittää kysymyksiä aiheesta.
Lisäksi tilaisuudessa projektiasiantuntija Marjo Vallimies-Honkanen Siun Soten kehittämisyksiköstä kertoo IPS-hankkeesta ja sen tuomista mahdollisuuksista yrittäjälle.

IPS (Individual Placement and Support) -palvelussa edistetään sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja kaikkien mahdollisuutta osallistua yhteiskuntaan – moderni työnantaja haluaa olla osa yhteiskunnallista kestävää kehitystä. Nykyisin nämä yhdistetään myös brändiin ja organisaation imagoon.

IPS-palvelussa työhönvalmentaja tuo soveltuvan työntekijän työnantajan luokse – helppoa ja resursseja säästävää. Jokaisen yrityksen ja organisaation menestyksen perustana ovat osaavat ja sitoutuneet työntekijät.

Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä