työpajan aikana harjoitellaan käytännössä sosiaalisen median eri käyttötapoja rekrytoinnissa, osallistujien omia rekrytointeja eteenpäin työstäen. Työpajan aikana nauhoitetaan ja julkaistaan videomuotoista sisältöä sosiaaliseen mediaan. Työpajasta saa eniten irti, mikäli osallistujalla on käynnissä oleva tai juuri käynnistymässä oleva rekrytointi, johon liittyen työpajassa voidaan työskennellä. Käynnissä oleva rekrytointi ei kuitenkaan ole ehdoton edellytys osallistumiselle, mikäli aihe on muuten kiinnostava ja tärkeä.

Työpajan valmentajana toimii kokenut työ- ja organisaatiopsykologi ja rekrytointikouluttaja Juha Toivola. Juholla on poikkeuksellisen laaja osaaminen rekrytoinnin eri osa-alueilta, hän on toteuttanut tuhansia rekrytointeja ja kouluttanut myös kymmeniä rekrytoijia työhönsä. Hänen valmennuksiaan on kiitelty paitsi hyödyllisinä, myös hauskoina. Juho palkittiin vuonna 2019 Vuoden rekrytointialan kehittäjänä.

Työpaja jakaantuu kahteen päivään: sosiaalisen median eri käyttötapoja käsittelevään ensimmäiseen työpajapäivään ja videoiden käyttöön keskittyvään toiseen työpajapäivään.

Ohjelma:

Somepäivä
– eri sosiaalisen median kanavat – mitä kannattaisi käyttää?
– profiilit kuntoon: miten profiilisivuja voi hyödyntää rekrytoinnissa
– työntekijöiden henkilökohtainen someaktiivisuus rekrytoinnin supervoimana
– sosiaalisen median eri käyttötavat rekrytoinneissa

Videopäivä
– eri vaihtoehtoja videoiden tekemiseen
– videotuotannon sudenkuoppien välttäminen
– tehdään video
– videoiden jakelu ja jatkohyödyntäminen

Valmennuksen mahdollistaa Osaava rekrytointi – Uudistuva työ -projekti, jota rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, Etelä-Savon ELY-keskus ja Business Joensuu Oy. Lisäksi osallistujilta peritään 100 € osallistumismaksu/osallistuva henkilö.

Lisätietoja valmennuksesta: Satu-Minna Piiroinen, satu-minna.piiroinen@businessjoensuu.fi, p. 0400 287 787