Pohjoiskarjalaiset yritykset hakevat kasvua monella eri tavalla. Se voi tulla toiminnan kasvamisella maakunnan sisällä, Suomen tasolla tai kansainvälisen kaupan kautta. Kasvun myötä tarve ammattitaitoiselle ja sitoutuneelle henkilökunnalle lisääntyy. Joskus osaajat löytyvät kotipitäjästä, toisinaan heitä etsitään toiselta mantereelta. Tosiasia on, että yrityksen menestyksen kulmakivi on osaavat ihmiset, ja joskus heitä ei löydy läheltä.

Ohjelma

8:00 Tervetuloa – Merja Blomberg, toimitusjohtaja, Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry

8:10 Palveluvalikoima yritysten kansainväliseen rekrytointiin

  • Miten alkuun? – Heli Saario, yritysvalmentaja, Business Joensuu Oy
  • Mistä työntekijöitä? – Mikko Heickell, toimitusjohtaja, Riveria Koulutuspalvelut Oy
  • Mistä apua käytännön asioissa? – Sanna Raetsaari. kotouttamissuunnittelija, International House of Joensuu/Joensuun kaupunki
  • Mistä rahoitusta työntekijän palkkaamiseen? – Tapio Kinnunen, kasvu- ja kansainvälistymiskoordinaattori, ELY-keskus

9:30 Tärkeitä käytännön vinkkejä ulkomailta palkkaamiseen. Yrityscaset

  • Blancco Oy – maajohtaja Timo Turunen
  • Dispelix Oy – tuotantojohtaja Petri Stenberg

10:00 Tilaisuus loppuu, jonka jälkeen on mahdollisuus jäädä kysymään puhujilta ja tapahtuman järjestäjiltä käytännön asioista paikan päällä tai sopia aika tapaamiselle.

 

Aamukahvitilaisuuden mahdollistaa Become Karelian! – Work and Live in North Karelia -projekti, jota osarahoittaa Euroopan sosiaalirahasto ja Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Projektia toteuttavat Business Joensuu Oy. Osatoteuttajina ovat Joensuun kaupunki ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto.