Mitä tapahtumassa oppii?

Tässä tapahtumassa pääset tutustumaan joensuulaisiin alanvaihtaja-opiskelijoihin ja IT:n parissa toimiviin naisiin, jotka työskentelevät Ambientialla, Cloudialla ja Nordealla. Kuulet heiltä suoraan omakohtaisia kokemuksia opiskeluista, mielenkiintoisista työtehtävistä ja paikallisista yrityksistä.

Tapahtuma on vapaamuotoinen matalan kynnyksen tapahtuma, jossa kysymyksiä saa esittää sekä kaikille puhujille että meille järjestäjille. Tilaisuus mahdollistaa myös verkostoitumisen vertaisten kesken.

Päivän ohjelma

16:30 Ovet avautuvat, välipalaa tarjolla

17:00 Tervetuloa! 

Milja toivottaa teidät tervetulleeksi ja tutkitaan yhdessä, miltä se koodin kirjoittaminen oikein näyttää!

Emilia ja Elina kertovat alanvaihtonsa syistä sekä kertovat omista kokemuksistaan teknologian parissa. Miten ensimmäinen opiskeluvuosi on mennyt, mikä tuli yllätyksenä, mikä ilahdutti, mikä pisti jännittämään! Millaista se koodaaminen oikein on?

Kaikista ei tule koodareita, mutta melkein kaikkien meidän työnkuva tulee jollain tapaa liittymään teknologiaan. Millaista on olla töissä mystiseltä kuulostavissa IT-taloissa, kuten Ambientia, Cloudia ja Nordea? Koodaako kaikki ja jos ei koodaa, niin mitä siellä oikein tehdään ja kuka tekee? Tuuli, Anna ja Hanne tulevat kertomaan omasta työstään, tiimeistään sekä yrityksistä joissa työskentelevät.

Rupatellaan lyhyesti myös vuoden 2022 Mimmit koodaa ohjelman paikallista tapahtumista. Kerro rohkeasti asioista, joista haluaisit kuulla lisää tai jos tiedät jo mitä haluaisit oppia! Sana on vapaa ja tila turvallinen, tyhmiä kysymyksiä ei ole.

18:30 Iltapala, lasi viiniä ja vapaamuotoista verkostoitumista

19:30 Tapahtuma päättyy

 

Mitä hybridi tarkoittaa?

Voit osallistua tapahtumaan joko tulemalla paikan päälle (paikka varmistuu myöhemmin) tai etänä laitteesi kautta Howspace-ympäristössä. Kummallakin tavalla pääset mukaan keskusteluun ja voit tutustua päivän ohjelmaan yhdessä muiden kanssa. Saat tarkemmat ohjeet lähempänä tapahtumapäivää, kun olet ilmoittautunut mukaan.

Pidäthän mielessä, että tulemalla tapahtumaan ainoastaan täysin terveenä pidät huolta toisista.

Mikäli ilmoittaudut tapahtumaan paikan päälle, huomioithan, että tilaamme tarjoilut ilmoittautumisten mukaan. Olethan siis ystävällinen ja esteen sattuessa peruutat ilmoittautumisesi!

Asutko Pohjois-Karjalassa? Saat mukaasi Kaikki koodaa -kirjan!

Mimmit koodaa Pohjois-Karjala -hanke tarjoaa hankkeeseen osallistuville Kaikki koodaa -kirjan, jonka on kirjoittanut kaksi uusia tekkitaitoja opetellutta naista, Vlada Laukkonen ja Maria von KügelgenVoit tutustua kirjaan ja sen tarinaan tästä.

KAIKKI MIMMIT KOODAA TAPAHTUMAT OVAT MAKSUTTOMIA.

Mimmit koodaa -ohjelman toiminta ja tapahtumat murtavat aktiivisesti myyttiä, että koodaaminen olisi vain miehille tai matemaattisesti lahjakkaille. Ohjelman pitkäaikaisena tavoitteena on antaa tuleville sukupolville tasa-arvoinen mahdollisuus opiskella ja menestyä IT-alalla sukupuolesta riippumatta.

#MimmitKoodaa Pohjois-Karjala

#MimmitKoodaa Pohjois-Karjala -hankkeen tapahtumissa pääset rennolla otteella tutustumaan IT-alaan ja sen mahdollisuuksiin. Lähetämme osallistumisohjeet ilmoittautuneille lähempänä tapahtumaa. Kaikki tapahtumamme ovat maksuttomia kohderyhmällemme.

#MimmitKoodaa Pohjois-Karjala hanke toteuttaa Pohjois-Karjalan maakuntaohjelmaa (POKAT 2021, painopisteenä koulutus ja osaaminen) tukemalla naisten kouluttautumista ja lisäämällä osaamista tulevaisuuden työtehtävissä. Hankkeen toteututusaika on 01.03.2021 – 30.04.2023 ja sitä on mukana rahoittamassa Euroopan sosiaalirahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus – Vipuvoimaa EU:lta!