Softa-ala on valitettavasti edelleen yksi sukupuolittuneimmista toimialoista. Mimmit koodaa -ohjelman tavoitteena on diversiteetin ja osaajien kasvattaminen toimialallamme. Ohjelman pitkäaikaisena tavoitteena on antaa tuleville sukupolville tasa-arvoinen mahdollisuus opiskella ja menestyä IT-alalla sukupuolesta riippumatta.

Tapahtuma on tarkoitettu Pohjois-Karjalan alueen työllisyyspalveluissa työskenteleville henkilöille ja se on maksuton. Alustuksen jälkeen on varattu aikaa kysymysten esittämiseen sekä yhteistyöstä ideoimiseen.

Mimmit koodaa -ohjelma toimii Ohjelmisto- ja e-business ry:n alla. Yhdistyksen tavoitteena on järjestää yhdessä jäsenyritystensä kanssa maksuttomia workshoppeja, koulutuksia ja muita tapahtumia toimialastamme kiinnostuneille naisille, joilla ei ole aiempaa koodauskokemusta tai jotka haluavat saada syvempää ymmärrystä ohjelmistoista. Kiitämme kaikkia yrityksiä heidän vapaaehtoisesta työstään sekä taloudellisesta tuesta ohjelmamme hyväksi. Pohjois-Karjala hankkeessa pilotoidaan paikallista mallia, jossa kohderyhmänä on erityisesti aikuiset naiset. Hanke on toteutettu Vipuvoimaa EU:lta tuen varoin.

Teemat: Digitalisaatio