Karelia

Karelia-ammattikorkeakoulu opiskelijoiden tukena matkalla yrittäjyyteen

Hyvä tulevaisuus rakennetaan osaamisella ja asiantuntijuudella. Karelia-ammattikorkeakoulu on mukana rakentamassa sitä kouluttamalla osaavia ammattilaisia tulevaisuuden työelämän tarpeisiin. Karelia-amk:lle on tärkeä olla myös tukemassa nuorten ja opiskelijoiden mahdollisuuksia yrittäjyyden. Start Me Up auttaa löytämään piilossa olevia yrittäjähenkisiä nuoria ja ottamaan yhden tärkeän askeleen oman liikeidean kehittämisessä. Toisaalta, joillekin nuorille yrittäjätiimeille, jotka ovat saaneet projektilleen tukea jo Karelia-amk:n omasta Draft-ohjelmasta, Start Me Up on väylä seuraavalle askelmalle yrityshautomoon.

UEF

Tutkimuksesta liikeideaksi

Itä-Suomen yliopisto on Suomen monitieteisin yliopisto. Meillä opiskelee 15 000 perustutkinto-opiskelijaa, joista valmistuu tulevaisuuden asiantuntijoita eri aloille. Teemme merkityksellistä tutkimusta lukuisilla tutkimusalueilla.

Yliopistossamme syntyy vuosittain lukuisia innovaatioita niin opiskelijoiden kuin tutkijoiden toimesta. Opetuksemme ja tutkimuksemme toimii sytykkeenä tulevaisuuden timanttisille liikeideoille. Start me up -liikeideakilpailu mahdollistaa näiden visioiden jalostamisen yritystoiminnaksi. Samalla se tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tuoda esille tutkimusta ja osaamista ja saattaa yhteen sopivia yhteistyökumppaneita. Löytyykö seuraava menestystarina Itä-Suomen yliopistosta?

Riveria

Riveria – rohkeutta tehdä visioista totta

Riverian tehtävänä on pitää vesi virtaavana ja maakunnan työelämä askel edellä muita. Tähän pääsemme, paitsi tarjoamalla tutkintoja, hyödyntämällä monialaista osaamistamme ja verkostojamme moneen suuntaan. Pidämme yllä avointa keskusteluyhteyttä opiskelijoidemme, työelämän ja sidosryhmiemme kanssa. Työelämän osaamisen kehittäminen on yksi toimintamme kulmakivistä. Tuomme koko maakuntaan asiantuntijuutta sen toteuttamiseksi. Yhteistyöllä ja kumppanuuksilla tulevaisuuden visio on jo askeleen lähempänä!

Liikeideakilpailu on mahdollisuus tehdä tulevaisuuden visioista totta. Riveria edustaa konkretiaa, käytäntoä, kädentaitoja – päämäärätietoisia uuden luojia, jotka eivät ainoastaan visioi tulevaisuutta, vaan tekevät sen todeksi. Kannustamme kaikkia luomaan itse omaa tulevaisuuttaan pelkän sopeutumisen sijaan. Rohkaisemme myös opiskelijoita osallistumaan liikeideakilpailuun. Paras työpaikka voi olla itse luotu. Tilaisuutesi on nyt!

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto

Asuuko sinussakin Kim?

”Opiskeluajoilta Joensuun yliopistosta muistan yhden kaverin, josta pulppusi erikoisia yritysideoita. Se jaksoi kreata ja innovoida.
Itse olin rauhallisempi ja myöhemmin minusta tulikin virkamies, mikä oli saavutus.  Joskus olen miettinyt, että mitähän siitäkin pilvilinnoja maalaavasta kaverista mahtoi tulla. Se oli joku Kim. Väisäsen Kim.”

ps. kaiken maailman väisäsenkimit ovat vahva syy miksi maakuntaliiton väki haluaa palavasti olla tukemassa Start Me Up -kisaa.

Pohjois-Karjalan kauppakamari

Ideoita ja elinvoimaa!

Pohjois-Karjalan kauppakamari ja Start Me Up jakavat saman ajatusmaailman: Tarvitaan uskallusta yrittää, jotta saadaan aikaan tuloksia. Tuo sinä ideasi liikeideakilpailuun, me kauppakamarissa annamme vauhtia ja pidämme polut auki aina maailmalle saakka!

Asianajotoimisto Surakka

Asianajotoimisto Surakka on toiminut Joensuussa jo yli 70 vuotta. Toimistomme tunnetaan erityisesti liikejuridiikan osaamisestaan, vaikka hoidammekin sekä yritysten että yksityishenkilöiden toimeksiantoja laidasta laitaan. Laajan yritysasiakaskuntamme ansiosta meillä on näköalapaikka erityisesti maakuntamme mutta myös koko maan yrityselämään. Joensuun Tiedepuisto Yrityshautomoineen on pitkäaikainen yhteistyökumppanimme. Olemme olleet yhdessä auttamassa lukuisia yrityksiä niiden käynnistämisestä lukien. Tämän vuoksi myös Start Me Up –liikeideakilpailu on lähellä sydäntämme. Haluamme olla mukana kehittämässä hyvistä liikeideoista menestyviä yrityksiä.

Leitzinger

Vahva suoja on menestyvän liiketoiminnan perusta.

Huolellisen IPR-asioiden hoidon kautta voidaan saavuttaa kilpailuetua, varmistaa toiminnanvapautta sekä vahvistaa brändikuvaa. Vaikka ideasi olisi kuinka hyvä, sen ympärille on vaikeaa, ellei jopa mahdotonta rakentaa menestyvää liiketoimintaa jos suojaus on jätetty hoitamatta. Leitzingerin tavoitteena on, että yksikään liikeidea ei jää pöytälaatikkoon eivätkä innovaatioponnistelut valu kilpailijan eduksi vain sen takia, ettei apua suojaukseen ole saatavilla. Tästä syystä onkin helppo nähdä miksi haluamme olla osana Start Me Up-kilpailua, sekä kantaa kortemme kekoon suomalaisen innovaatiotoiminnan hyväksi. Eiväthän nyrkkeilijätkään lähde kehään kädet lanteillaan, miksi siis tekisit niin liikeideasi kanssa?

Kontionloikka Oy

Yrittäjä – Loikkaa kanssamme tulevaisuuteen!

Kontiolahden kunnan uusi kehitysyhtiö Kontionloikka palvelee yrityksiä loistavalla asenteella! Meiltä saat laadukkaat, maksuttomat ja luottamukselliset palvelut yritysneuvontaan ja yrityskehittämiseen. Tarjoamme monipuolisen osaamisemme yrittäjän käyttöön. Harkitsetko yrityksen perustamista tai tuoteideasi kaupallistamista? Kun Start Me Up –kisassa syntyneet ideat tarvitsevat seuraavan loikan, otathan yhteyttä meihin! Voimme olla mukana esimerkiksi yrityksen perustamisessa ja liike-idean sparraamisessa, rahoitushakemuksen laatimisessa tai kansainvälistymisen ensiaskeleissa.

Process Genius

Keskitymme alustariippumattomiin web-sovelluksiin, kun maailmalla tätä vielä opetellaan. Visualisoimme datan ja järkevöitämme operatiivisen käytännön toiminnan pääosin erityyppisillä Digital Twin -ratkaisuilla, niihin kuitenkaan rajoittumatta. Laaja web-sovellusosaamisemme mahdollistaa tuottavuuden lisäämisen mitä erinäköisempien kehitysprojektien kautta. Meillä koodaaminen kohtaa teollisuuden, sillä työntekijöistämme valtaosalla on tausta teollisuusmaailmassa. Siksi puhumme asiakkaiden kanssa samaa kieltä. Teemme työtä ihmisiltä ihmisille, emme dataa varten.

Oma helposti käyttöönotettava Digital Twin tuotteemme PGplant MW soveltuu lisäämään tuottavuutta, turvallisuutta ja läpinäkyvyyttä erityisesti alihankintateollisuudessa. Professional Services -palvelut ratkaisevat tuottavuushaasteita pidemmälle yksilöitynä ja asiakaskohtaisesti räätälöitynä läpi teollisen sektorin. Onnistumisen takaa pitkä kokemus alan ohjelmistokehityksestä. Lue lisää: Process Genius

Pohjois-Karjalan Yrittäjät

Ole rohkea!

Olipa liikeideasi pieni tai suuri, yksinkertainen tai monimuotoinen, kekseliäs tai simppeli, niin ole rohkea ja ota osaa Start Me Up! –liikeideakisaan. Pohjois-Karjalan Yrittäjät on ollut jo vuosia liikeideakisan yhteistyökumppanina, koska kisa tukee koko maakuntamme kasvua ja luo alueelle elinvoimaa.

Business Joensuu

Kasvata innovatiivisia ideoita, yrityksesi liiketoimintaa tai pääomaa Joensuun seudulla! Business Joensuu tarjoaa palvelut yrityksille, yrittäjille ja sijoittajille. Meiltä saat vankkaa osaamista sekä tietoa verkostoista, olosuhteista ja mahdollisuuksista. Autamme asiakkaitamme investoinneissa ja sijoittumisessa Joensuun alueelle, yritysten käynnistämisessä, kasvussa ja kansainvälistymisessä. Lisäksi tarjoamme Tiedepuiston tila- ja tapahtumapalveluita, joita hyödyntää päivittäin 130 organisaatiota ja 1500 ihmistä. Tuotamme myös toimintaympäristön kehityspalveluita, jotka luovat yrityksille parhaat edellytykset toimia.

OSALLISTU VUODEN 2020 KISAAN