Karelia

Karelia-ammattikorkeakoulu opiskelijoiden tukena matkalla yrittäjyyteen

Hyvä tulevaisuus rakennetaan osaamisella ja asiantuntijuudella. Karelia-ammattikorkeakoulu on mukana rakentamassa sitä kouluttamalla osaavia ammattilaisia tulevaisuuden työelämän tarpeisiin. Karelia-amk:lle on tärkeä olla myös tukemassa nuorten ja opiskelijoiden mahdollisuuksia yrittäjyyden. Start Me Up auttaa löytämään piilossa olevia yrittäjähenkisiä nuoria ja ottamaan yhden tärkeän askeleen oman liikeidean kehittämisessä. Toisaalta, joillekin nuorille yrittäjätiimeille, jotka ovat saaneet projektilleen tukea jo Karelia-amk:n omasta Draft-ohjelmasta, Start Me Up on väylä seuraavalle askelmalle yrityshautomoon.

UEF

Tutkimuksesta liikeideaksi

Itä-Suomen yliopisto on Suomen monitieteisin yliopisto. Meillä opiskelee 15 000 perustutkinto-opiskelijaa, joista valmistuu tulevaisuuden asiantuntijoita eri aloille. Teemme merkityksellistä tutkimusta lukuisilla tutkimusalueilla.

Yliopistossamme syntyy vuosittain lukuisia innovaatioita niin opiskelijoiden kuin tutkijoiden toimesta. Opetuksemme ja tutkimuksemme toimii sytykkeenä tulevaisuuden timanttisille liikeideoille. Start me up -liikeideakilpailu mahdollistaa näiden visioiden jalostamisen yritystoiminnaksi. Samalla se tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tuoda esille tutkimusta ja osaamista ja saattaa yhteen sopivia yhteistyökumppaneita. Löytyykö seuraava menestystarina Itä-Suomen yliopistosta?

 

PIKES

Uudista. Kehitä. Osallistu liikeideakilpailuun!

Uudet ideat, pitkäjänteinen kehitystyö ja asiakaslähtöinen tuotevalikoima tuovat kilpailuetua markkinoilla. Nyt kannattaa panostaa uusiin ideoihin ja niiden kehittämiseen valmiiksi tuotteiksi. Meiltä saat asiantuntevaa apua liiketoiminnan kehittämisessä ja investoinneissa. PIKESin yritysasiantuntijat auttavat mm. rahoituskanavan valinnassa. Laita ideat kasvuun! Ota yhteyttä PIKESiin.

Riveria

Riveria – rohkeutta tehdä visioista totta

Riverian tehtävänä on pitää vesi virtaavana ja maakunnan työelämä askel edellä muita. Tähän pääsemme, paitsi tarjoamalla tutkintoja, hyödyntämällä monialaista osaamistamme ja verkostojamme moneen suuntaan. Pidämme yllä avointa keskusteluyhteyttä opiskelijoidemme, työelämän ja sidosryhmiemme kanssa. Työelämän osaamisen kehittäminen on yksi toimintamme kulmakivistä. Tuomme koko maakuntaan asiantuntijuutta sen toteuttamiseksi. Yhteistyöllä ja kumppanuuksilla tulevaisuuden visio on jo askeleen lähempänä!

Liikeideakilpailu on mahdollisuus tehdä tulevaisuuden visioista totta. Riveria edustaa konkretiaa, käytäntoä, kädentaitoja – päämäärätietoisia uuden luojia, jotka eivät ainoastaan visioi tulevaisuutta, vaan tekevät sen todeksi. Kannustamme kaikkia luomaan itse omaa tulevaisuuttaan pelkän sopeutumisen sijaan. Rohkaisemme myös opiskelijoita osallistumaan liikeideakilpailuun. Paras työpaikka voi olla itse luotu. Tilaisuutesi on nyt!

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto

Asuuko sinussakin Kim?

”Opiskeluajoilta Joensuun yliopistosta muistan yhden kaverin, josta pulppusi erikoisia yritysideoita. Se jaksoi kreata ja innovoida.
Itse olin rauhallisempi ja myöhemmin minusta tulikin virkamies, mikä oli saavutus.  Joskus olen miettinyt, että mitähän siitäkin pilvilinnoja maalaavasta kaverista mahtoi tulla. Se oli joku Kim. Väisäsen Kim.”

ps. kaiken maailman väisäsenkimit ovat vahva syy miksi maakuntaliiton väki haluaa palavasti olla tukemassa Start Me Up -kisaa.

Pohjois-Karjalan kauppakamari

Ideoita ja elinvoimaa!

Pohjois-Karjalan kauppakamari ja Start Me Up jakavat saman ajatusmaailman: Tarvitaan uskallusta yrittää, jotta saadaan aikaan tuloksia. Tuo sinä ideasi liikeideakilpailuun, me kauppakamarissa annamme vauhtia ja pidämme polut auki aina maailmalle saakka!

Asianajotoimisto Surakka

Asianajotoimisto Surakka on toiminut Joensuussa jo yli 70 vuotta. Toimistomme tunnetaan erityisesti liikejuridiikan osaamisestaan, vaikka hoidammekin sekä yritysten että yksityishenkilöiden toimeksiantoja laidasta laitaan. Laajan yritysasiakaskuntamme ansiosta meillä on näköalapaikka erityisesti maakuntamme mutta myös koko maan yrityselämään. Joensuun Tiedepuisto Yrityshautomoineen on pitkäaikainen yhteistyökumppanimme. Olemme olleet yhdessä auttamassa lukuisia yrityksiä niiden käynnistämisestä lukien. Tämän vuoksi myös Start Me Up –liikeideakilpailu on lähellä sydäntämme. Haluamme olla mukana kehittämässä hyvistä liikeideoista menestyviä yrityksiä.

Leitzinger

Vahva suoja on menestyvän liiketoiminnan perusta.

Huolellisen IPR-asioiden hoidon kautta voidaan saavuttaa kilpailuetua, varmistaa toiminnanvapautta sekä vahvistaa brändikuvaa. Vaikka ideasi olisi kuinka hyvä, sen ympärille on vaikeaa, ellei jopa mahdotonta rakentaa menestyvää liiketoimintaa jos suojaus on jätetty hoitamatta. Leitzingerin tavoitteena on, että yksikään liikeidea ei jää pöytälaatikkoon eivätkä innovaatioponnistelut valu kilpailijan eduksi vain sen takia, ettei apua suojaukseen ole saatavilla. Tästä syystä onkin helppo nähdä miksi haluamme olla osana Start Me Up-kilpailua, sekä kantaa kortemme kekoon suomalaisen innovaatiotoiminnan hyväksi. Eiväthän nyrkkeilijätkään lähde kehään kädet lanteillaan, miksi siis tekisit niin liikeideasi kanssa?

LieKe

Uutta liekettä yrittäjyyteen Lieksassa!

Lieksassa on tällä hetkellä kova vauhti päällä monellakin tapaa – yritykset investoivat ja palkkaavat uutta henkilöstöä, kaupungissa rakennetaan enemmän kuin vuosiin, matkailijoita käy Kolilla enemmän kuin koskaan aiemmin, kaupunki on uusinut toimintojaan ja uusi kehitysyhtiö aloittanut toimintansa. Nyt pitäisi kuitenkin vielä vauhdittaa kehitystä ja vaihtaa uusi pykälä silmään – tarvitaan lisää uusia yrityksiä, yritys- ja liikeideoita, yrittäjyyttä. No, mutta meillähän on Start Me Up -liikeideakilpailu ja Lieksan Kehitys Oy LieKe – ota yhteyttä, me autamme eteenpäin!

Ja siis se otsikon lieke. Sehän tarkoittaa sähköä, kuten Elias Lönnrot halusi aikanaan sähköä nimitettävän. Siispä uutta sähköä yrittäjyyteen Lieksassa!

TalentHub Joensuu

Be International!

TalentHub Joensuu –hanke edistää mikro- ja pk- yritysten kasvua, kehittymistä ja kansainvälistymistä sekä kansainvälisten osaajien osaamisen nopeaa kiinnittymistä kansainvälistyviin yrityksiin.

Start Me Up –liikeideakilpailun kautta haluamme eritysesti aktivoida kansainvälisiä osaajia yrittäjyyteen ja edesauttaa niitä ideoita, joilla on suuri kansainvälisyyspotentiaali.

https://talenthubjoensuu.fi/

Nordea

Start Me Up on erinomainen tilaisuus yrityksille saada tukea oman liiketoimintansa kasvattamiseen. Tapahtuma luo erinomaiset puitteet tehdä yhteistyötä ja luoda kasvun edellytyksiä. Nordea haluaa kannustaa kaikkia kasvusta kiinnostuneita yrityksiä mukaan ja lupaa myös antaa asiantuntemustaan yritysten käyttöön.

”Sparraamme, kannustamme ja teemme ”kädet savessa” paljon muutakin kuin rahoitusneuvontaa voidaksemme auttaa yritysten kasvutarinoita. Yritysten kasvun kautta koko yhteiskuntamme saa lisää vaurautta, työpaikkoja ja kansainvälistyy – on ilo olla mukana tukemassa näitä kaikkia tavoitteita. Start Me Up luo tähän hienon mahdollisuuden.”, kertoo Nordea Savo-Karjalan yrityspankin johtaja Jussi Rieppo.

Kontionloikka Oy

Yrittäjä – Loikkaa kanssamme tulevaisuuteen!

Kontiolahden kunnan uusi kehitysyhtiö Kontionloikka palvelee yrityksiä loistavalla asenteella! Meiltä saat laadukkaat, maksuttomat ja luottamukselliset palvelut yritysneuvontaan ja yrityskehittämiseen. Tarjoamme monipuolisen osaamisemme yrittäjän käyttöön. Harkitsetko yrityksen perustamista tai tuoteideasi kaupallistamista? Kun Start Me Up –kisassa syntyneet ideat tarvitsevat seuraavan loikan, otathan yhteyttä meihin! Voimme olla mukana esimerkiksi yrityksen perustamisessa ja liike-idean sparraamisessa, rahoitushakemuksen laatimisessa tai kansainvälistymisen ensiaskeleissa.

Pohjois-Karjalan Yrittäjät

Ole rohkea!

Olipa liikeideasi pieni tai suuri, yksinkertainen tai monimuotoinen, kekseliäs tai simppeli, niin ole rohkea ja ota osaa Start Me Up! –liikeideakisaan. Pohjois-Karjalan Yrittäjät on ollut jo vuosia liikeideakisan yhteistyökumppanina, koska kisa tukee koko maakuntamme kasvua ja luo alueelle elinvoimaa.

Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen vaikuttajaorganisaatio, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 50 prosentista Suomen viennistä ja 70 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan lähes 300 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

 

VR LAB

VR LAB -hankkeessa luodaan uusi VR- ja AR -teknologioihin sekä yleisemmin myös erilaisiin 3d visualisointeihin keskittyvä toimintaympäristö Joensuun Tiedepuiston keskellä sijaitsevaan Joensuu-saliin. Huippuosaaminen, teknologiset ratkaisut ja toimintaperiaatteet kannustavat hankkeeseen osallistuvat yritykset pilotoimaan uudenlaisia visuaalisia konsepteja esimerkiksi metsäteollisuuden, opetusteknologian, kaupunkisuunnittelun, tapahtumajärjestelyiden sekä matkailun aloilta.

Hankkeen avulla tuotetaan eri alojen yrityksille VR- ja AR -prototyyppejä sekä 3d visualisointeja, joiden avulla peli- ja teknologia-alan yritysten ja oppilaitosten on mahdollista päästä tutkimaan erilaisia tarpeita kaupallisten visualisointien tuottamiseksi. Hankkeen tuottama innovatiivinen ympäristö kannustaa myös mahdollisimman uudenaikaisen teknologian, tutkimuksen ja huippuosaamisen vuorovaikutusta.

Hankkeen avulla saadaan tuotettua maakunnan kärkiosaamisalojen käyttöön erityyppisiä VR/AR prototyyppejä, joiden pohjalta voidaan lähteä tuottamaan kaupallisia tuotantoja.

Circwaste

Kiertotaloudesta liiketoimintaa

Liikeideakilpailuun voi osallistua minkä tahansa toimialan idealla. Yhtenä erityisenä tavoitteena on löytää myös kiertotalouteen liittyviä bisnesaihioita, joiden tuotekehitystä voidaan nopeuttaa pilotoinneilla. Liiketoimintaideat voivat liittyä esimerkiksi seuraaviin liiketoimintamalleihin:

1. Ratkaisut, jotka pidentävät tuotteen/materiaalin käyttöikää tai tuovat sille uuden käyttötarkoituksen (esim. uuden teknologian avulla)
2. Uusiutumattomien materiaalien korvaaminen uusiutuvilla ja niiden kierrätykseen liittyvät ratkaisut (materiaalit, energia)
3. Tuote palveluna ja jakamisalustat, jotka • vähentävät omistamista ja tehostavat resurssien käyttöä (Esim. autot yhteiskäytössä, valaistus palveluna) • lisäävät tavaroiden ja resurssien hyötykäyttöä vuokraamalla, myymällä, lainaamalla ja vaihtamalla (myös yrityksissä). Jakamisalustat ovat yleensä digitaalisia alustoja ja sovelluksia kuten Airbnb.
4. Materiaali- ja energiatehokkuus sekä kierrätys: ratkaisut, jotka • ehkäisevät teollisuuden sivuvirtojen syntyä ja lisäävät niiden hyötykäyttöä • vähentävät jätteiden syntymistä, tehostavat niiden kierrätystä ja hyötykäyttöä

Liiketoimintamallit on mukailtu Sitran määritelmistä. Katso myös Sitran listaamat kiertotalouden kiinnostavimmat yritysesimerkit.

Kiertotalouden liikeideoiden pilotointia tuetaan Business Joensuu Oy:n CIRCWASTE-osahankkeesta, jonka rahoituksesta 20 % tulee Pohjois-Karjalan Tulevaisuusrahastosta ja 60% Euroopan komission LIFE-ohjelmasta.

Ketterät kokeilut eli pilotoinnit

Raha- ja asiantuntijapalkintojen lisäksi palkintomuotona ovat pilotoinnit; valittujen liikeideoiden omistajat pääsevät kehittämään ideoitaan eteenpäin Yrityskiihdyttämön ja yhteistyökumppaneiden tuella.

Start Me Up -pilotoinnilla tarkoitetaan toimenpiteitä, joilla mahdollistetaan liikeidean jalostamista kaupalliseksi tuotteeksi tai palveluksi. Pohdi siis liikeideaasi; tarvitsetko ensimmäisiä markkinareferenssejä tai aitoa asiakaspalautetta? Vai tarvitseeko ideasi proton tai laboratoriotestejä lähteäkseen lentoon? Mikä on seuraava kriittinen toimenpide liikeideasi kehittämiseksi kohti kaupallistamista?

Pilotointirahoituksella voidaan nopeuttaa tuotekehitystä, uudistaa tai kehittää kokonaan uusia tuotteita, palveluita, tuotantomenetelmiä tai liiketoimintamalleja. Rahoituksella on mahdollista testata ja todentaa asiakkaiden kanssa uuden ratkaisun toimintaa tai toteuttaa muita liikeideaa eteenpäin kehittäviä toimenpiteitä. Liikeideakilpailuun osallistuneiden ideoiden pilotointeihin on varattu rahaa yhteensä 24 000 EUR.

Pilotointiin valittavien liikeideoiden kriteerit ovat samat kuin koko liikeideakilpailussa.

Business Joensuu

Kasvata innovatiivisia ideoita, yrityksesi liiketoimintaa tai pääomaa Joensuun seudulla! Business Joensuu tarjoaa palvelut yrityksille, yrittäjille ja sijoittajille. Meiltä saat vankkaa osaamista sekä tietoa verkostoista, olosuhteista ja mahdollisuuksista. Autamme asiakkaitamme investoinneissa ja sijoittumisessa Joensuun alueelle, yritysten käynnistämisessä, kasvussa ja kansainvälistymisessä. Lisäksi tarjoamme Tiedepuiston tila- ja tapahtumapalveluita, joita hyödyntää päivittäin 130 organisaatiota ja 1500 ihmistä. Tuotamme myös toimintaympäristön kehityspalveluita, jotka luovat yrityksille parhaat edellytykset toimia.