Joensuusta löytyy sopiva paikka kaikenlaiselle yritystoiminnalle teollisuudesta kauppaan ja palveluihin. Yritysalueita ja -tontteja on tarjolla sekä eri puolilla kantakaupunkia että maaseututaajamien läheisyydessä. Yritysalueet ja -tontit on sijoitettu hyvien liikenneyhteyksien äärelle, jotta ne palvelisivat yrityksiä mahdollisimman hyvin. Pelkät loistavat liikenneyhteydet eivät kuitenkaan riitä, vaan Joensuun yritysalueita on kehitetty niin, että ne tarjoaisivat yritykselle myös muuta konkreettista hyötyä.

Tulevaisuuden yrityspuisto ja maailmanluokan energiainfraa

GreenPark on uudenlainen yrityspuisto, joka tuottaa yrityksellesi tehokkuutta materiaali- ja energiavirtojen optimoinnista. Vihreät energiaratkaisut ovat jo käytössä ja yrityspuistoon on suunnitteilla alueen kattava energiajärjestelmä. GreenPark on myös toimiva alusta yritysten väliselle yhteistyölle. Tästä todisteena on metsäkonevalmistaja John Deere Forestryn ympärille muodostunut maailmanluokan yhteistyöverkosto. John Deere onkin ollut yrityspuiston alkuvaiheen kehityksen veturiyritys ja nyt etsitään seuraavaa yritystä, jonka hyödyksi yrityspuistoa voidaan kehittää. Onko se sinun yrityksesi? Alue sopii erityisesti cleantech- sekä puu- ja metalliteollisuuden yrityksille.

Logistisesti GreenParkin sijainti on loistava: keskusta on aivan vieressä, mikä esimerkiksi helpottaa yhteistyötä tutkimus- ja koulutuslaitosten kanssa. Alueella on syväsatama, josta laivat kulkevat Itämeren kautta ympäri Eurooppaa alle viikossa. Syväsatama on auki 300 päivää vuodessa. Ratayhteys suoraan alueelta taas kuljettaa tuotteesi vaikka Kiinaan vain kymmenessä päivässä.

Jos yrityksesi toiminta on energiaintensiivistä, Biotien alue on oikea paikka sijoittua. Perinteikkään energiantuotannon ja kiertotalouden keskittymän viereen on tulossa uusia tontteja teollisuuden käyttöön. Alueella on Fortumin 200 megawatin biovoimala, joka tuottaa sähköä, kaukolämpöä ja bioöljyä uusiutuvista energialähteistä pienellä hiilijalanjäljellä. Alue sopii raskaille kuljetuksille, sillä valtatien liittymä on aivan alueen vieressä ja syväsatama on vain muutaman kilometrin päässä.

Näkyvä paikka valtatien vieressä

Papinkangas on Joensuun uusin yritysalue, joka avattiin kesällä 2017. Alue on Joensuun seuraava merkittävä kaupan ja teollisuuden keskittymä, jossa ensimmäinen yritys on jo aloittanut toimintansa ja useampi tontti varattu. Tarjolla on liike- ja teollisuustontteja näkyvällä paikalla, ja alue sopii myös paljon tilaa tarvitsevalle toiminnalle.

Papinkangas sijaitsee kaupungin asukasmäärältään kasvavassa eteläosassa, Lappeenrantaan ja Venäjälle johtavan valtatie 6:n vieressä. Moottoritien liittymä ja kevyen liikenteen yhteydet takaavat sen, että asiakkaat ja kuljetukset liikkuvat sujuvasti joka suuntaan.

Yritystontin hankkiminen on joustavaa; tontin voi tarpeensa mukaan joko vuokrata tai ostaa. Monilla alueilla tontteja voidaan myös räätälöidä yrityksellesi sopivaksi. Toimitilojen rakennuttamisessa auttaa tarvittaessa Joensuun Yrityskiinteistöt Oy.

Muut sijoittumisvaihtoehdot

Joensuun kaupungilla on tarjolla myös muita sijoittumisvaihtoehtoja. Lue lisää kaupungin yritystonteista.

Outokummun seudun Teollisuuskylä Oy voi auttaa sopivan ratkaisun löytämisessä Outokumpuun sijoittumiseksi.

Ota yhteyttä, niin etsimme sinun yritystoimintaasi sopivan sijainnin!