Itä-Suomen elokuvakomissio EFFC on osa Business Joensuu Oy:n palvelutoimintaa. Elokuvakomissio koordinoi sekä kansallisia että kansainvälisiä elokuva- ja televisiotuotantoja. Pohjois-Karjalalla ja Joensuun seudulla on vahvaa tuotantojen osaamista, yhteistyötaito sekä pettämätön palveluasenne.

Kuvauslokaatiot Kolin huipulta Outokummun kaivoksiin, luonto, lumivarmuus. Siinä seudun ulkoisia valtteja, joita sekä kotimaiset että ulkomaiset tuotantotiimit arvostavat.

Talvella 2019 Joensuun seudulla kuvattiin suomalaisen rikosdraama Sorjosen kolmatta tuotantokautta. Tuotannossa oli mukana paikallisia yrityksiä sekä Riveria, jonka reagointinopeus, joustavuus ja palvelualttius saivat kosolti kiitosta.

Joensuussa ja maakunnan alueella on yli 300 luovien alojen yritystä. Yritykset tuovat lisäarvoa ja uutta liiketoimintaa muiden toimialojen yrityksille, kun tarvitaan esimerkiksi tuote- ja palvelukehitystä tai digitaalista näkyvyyttä. Luovat alat ovat tärkeässä roolissa myös seudun näkyvyydessä ja imagon rakentamisessa.

Alan yrityksiä Joensuun seudulla:

”Joensuun kulttuurimyönteisyys näkyy elokuva- ja televisiotuotantojen tekijöille joustavuutena, palvelualttiutena ja aitona innostuksena kehittää toimialaa”

  • Perttu Mutka, elokuvatuotantojen projektipäällikkö, Business Joensuu Oy –

Lue lisää!

Luovat alat ja elokuvatuotannot
Itä-Suomen elokuvakomissio