Joensuun kaupunki toteuttaa yhdessä Business Joensuun kanssa laajan toimenpidekokonaisuuden, jolla tuetaan toiminnallisesti ja taloudellisesti koronapandemian valtakunnallisista ja paikallisista rajoitteista kärsineitä luovia aloja ja tapahtuma-alan toimijoita. Tukipaketilla halutaan auttaa Joensuun luovan alan, kulttuurin ja tapahtuma-alan sekä toimijoiden elpymistä. Joensuulaiset luovan alan toimijat voivat hakea luovan liiketoiminnan seteliä Business Joensuun sivuston kautta.

Ensimmäinen hakukierros päättyi 31.7.2021 ja päätökset julkaistaan viikolla 37/2021. Seuraava hakuaika on 13. - 26.9.2021

Kaupungin valmistelemassa suunnitelmassa ydintoimet on jaettu viiteen toimenpidekokonaisuuteen. Toimenpidekokonaisuudet kohdistuvat luovan alan ammattilaisille ja freelancerina työtä harjoittaville luovan alan ja tapahtuma-alan toimijoille, luovan alan yrityksille sekä järjestöille.

Aloilla toimivien moninaisuudesta johtuen myös toimenpiteitä on koostettu useita, joiden pohjalta toimijat voivat itse arvioida juuri omaan toimintaan soveltuvaa tukea. Myös tukitoimien päällekkäisyyttä on pyritty poistamaan.

Ydintoimenpiteet luovan alan ja tapahtumien tukemiseksi lyhyesti ovat:

  • Luovien alojen ammattilaisten ja freelancereiden palkkaaminen taiteelliseen työhön
  • Luovan liiketoiminnan seteli
  • Matalan kynnyksen Torien Timantti –tapahtuma-avustus
  • Helpotuksen tai vapautuksen myöntäminen kaupungin tilavuokrista
  • Muut mahdolliset tukitoimet

Luovan liiketoiminnan setelin hakeminen

Luovan liiketoiminnan setelillä tuetaan toimijoiden uusien palveluiden käyttöönottoa, uusia liiketoimintakokeiluja ja tuetaan liiketoimintaan tähtäävää palvelutuotantoa. Kehitystuki on tarkoitettu joensuulaisille luovan alan ja tapahtuma-alan yrityksille, yrittäjille, yhdistyksille, ja kaikille toimijoille, joilla on y-tunnus. Ohjeita luovan liiketoiminnan setelin hakemiseen löydät täältä.

Hakeminen tapahtuu  sähköisellä lomakkeella. Tutustu hakusivulla oleviin lomakkeen täyttöohjeisiin.

Toimijalle voidaan myöntää tukea vain yhteen kohteeseen ja haettavissa oleva summa on 1 000 euroa.

Luovan liiketoiminnan seteleihin on varattu yhteensä 25 000 €. Tuki on harkinnanvarainen.

Lisätietoja:
Business-päivystys puh. +358 10 419 8011
Ma – pe klo 9 – 17
Autamme yrityksiä koronavirusepidemian aikana monin eri tavoin. Tutustu työkaluihin, usein kysyttyihin kysymyksiin ja hyödyllisiin linkkeihin.