Tiesitkö muuten, että 96 % joensuulaisista on tyytyväisiä kotikaupunkiinsa? Tämä povaa hyvää myös paikallisten yritysten toimintaa ja tyytyväisyyttä ajatellen. Ehkäpä juuri siksi seudulla yritystoiminnan aloitti yli 480 yritystä pelkästään vuonna 2020.

 

Sijoittuminen Joensuuhun on helppoa ja nopeaa

Parhaat osaajat yrityksellesi

Tuemme teitä parhaan osaamisen löytämisessä mukaan lukien työntekijöiden rekrytoinnittarvittaessa myös ulkomailta. Tarjoamme rekrytointiin erilaisia työkaluja, kartoitamme rahoitusmahdollisuuksia ja opastamme tarvittaessa rahoituksen hakemisessa. Lisäksi autamme sinua hyödyntämään Joensuun poikkeuksellisen laajan koulutussektorin, yksityisten koulutuksenjärjestäjien ja koulutustukien monia mahdollisuuksia.

Videolla Karelics Oy kertoo ulkomaisen osaajan rekrytoinnista.

 

Suomen parhaat rahoitustuet

Business Joensuulta saat tukea sopivien rahoituslähteiden kartoittamiseen, kehittämis- ja investointihankkeiden suunnitteluun sekä hakemusten laatimiseen. Joensuun seudulla on mahdollista hakea yrityksen kehittämisavustusta ELY-keskuksesta. ELY-keskuksen investointituki on maksimissaan 35 % ja kehittämistoimenpiteisiin myönnettävä avustus enintään 50 %. Alueelliset yritystuet ovat korkeimmalla tasolla koko Suomessa.

Työkaluinamme on myös kaksi alueellista sijoitusrahastoa ja laaja sijoittajaverkosto, joka ulottuu myös eurooppalaisiin rahastoihin. Lisäksi käytettävissä ovat Business Finlandin avustukset ja lainat, sekä Finnveran takaukset, lainat ja muut palvelut.

Business Joensuun Start Up -rahasto auttaa Joensuun seudulle sijoittuvia starttivaiheen yrityksiä kasvamaan, työllistämään ja kansainvälistymään. Rahasto tukee yhdessä Business Joensuun Yrityskiihdyttämön ja kansainvälistymispalvelujen kanssa kohdeyritysten kotimaista ja kansainvälistä kasvua. Rahaston pääfokus on digitalisaatioon, metsäbiotalouteen sekä materiaaleihin ja innovatiiviseen teknologiaan liittyvässä yritystoiminnassa.

North Karelia Growth Fund -rahasto sijoittaa hiljattain perustettuihin ja nuoriin yrityksiin, jotka toimivat erityisesti digitalisaation, metsä- ja biotalouden, fotoniikan ja materiaalitieteen aloilla, sekä matkailualalla ja luovalla alalla.

 

Parhaat tontit, sopivimmat toimitilat ja erinomaiset synergiahyödyt

Green Park Joensuu

Etsimme yrityksellesi sopivat toimitila- ja tonttivaihtoehdot Joensuusta, Outokummusta, Ilomantsista, Polvijärveltä ja Heinävedeltä. Joensuun seudulla on monipuolinen tarjonta yritystontteja, jotka sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella.

 

Sopivat yhteistyökumppanit ja luo kilpailukykyinen arvoketju

Tiedepuisto Joensuu 2021

Jos tuotekehitys ja uuden teknologian soveltaminen ovat yritystoimintasi keskiössä, tarjoamme palveluja ketterään tuotekehitykseen yhteistyössä tutkimus- ja tuotekehityspartnereiden kanssa. Metsäbiotalous, teollisuus, fotoniikka, ICT ja kaivannaisteollisuus ovat seutumme vahvuuksia. Tarjoamme näillä aloilla ainutlaatuista osaamista ja verkostoja kansalliseen ja kansainväliseen yhteistyöhön.

 

Tutustu Joensuun mahdollisuuksiin – 24H ohjelma toiveidesi mukaisesti 

Joensuu - keskusta - kaupungintalo - joki - 2021

Laadimme yksilöllisen ja yrityksesi toiveita vastaavan vierailuohjelman, jonka aikana pääset tutustumaan Joensuun tarjoamiin mahdollisuuksiin:

  • Autamme yritystäsi alkukartoituksen kautta tunnistamaan seudun markkinapotentiaalin ja potentiaaliset yritys- ja yhteistyökumppanit.
  • Järjestämme tapaamiset potentiaalisten yhteistyökumppaneiden, tutkimuslaitosten, korkeakoulujen, oppilaitosten ja viranomaistahojen kanssa.
  • Selvitämme yrityksesi tarpeeseen sopivan työvoimatarjonnan.
  • Kartoitamme rekrytoinnin tukimahdollisuudet ja täydennyskoulutuspalvelut.