Joensuun seutu on maailmanlaajuisesti metsäbiotalouden kiistatonta kärkeä. Pohjois-Karjalassa metsää on noin 83 % alueen koko pinta-alasta. Tämä tarjoaa erinomaiset lähtökohdat raaka-aineen hyödyntämiselle. Seudulla on huippuosaamista metsien kestävästä käytöstä ja erityisosaamisalueisiin kuuluvat uudet teknologiat, metsätalouden digitalisaatio, metsätiedon hankinta ja metsävarojen hallinta. Kaiken takana on tutkimus-, kehitys- ja yritystoiminnassa muovautunut asiantuntemus. Lue lisää metsäbiotaloudesta

Joensuun seudun metalliteollisuus palvelee mm. maailman suurinta metsäkonetehdasta, ja sen ympärille on syntynyt huippuluokan alihankintaverkosto. Verkostossa valmistuu tuote kuin tuote – aina suunnittelusta alkaen kokoonpantuun ja testattuun lopputuotteeseen. Muoviteollisuuden tarjoamaan puolestaan kuuluvat niin pitkälle jalostetut terveydenhuoltoalan tuotteet kuin komposiittituotteet ja ruiskuvalumuotit. Muoviteollisuus kasvaa Joensuun seudulla nopeasti, ja osaamista löytyy laajasti suunnittelusta aina muottien ja lopputuotteiden valmistukseen. Lue lisää metalli- ja muoviteollisuudesta

Fotoniikkaosaamista on kertynyt yli 50 vuoden ajalta. Joensuussa toimii Suomen suurin Fotoniikan instituutti ja ainutlaatuinen fotoniikan osaamis- ja palvelukeskus Photonics Center, joka tarjoaa yrityksille laitteet, osaajat ja verkostot keskitetysti. Paikallinen metsäbiotalousalan huippuosaaminen, laaja-alainen yritystoiminta, ICT-osaaminen sekä metalli- ja muovialan keskittymät tarjoavat ainutlaatuisia sovellusmahdollisuuksia fotoniikalle. Seudun ydinosaamista ovat erityisesti AR- ja VR-teknologiat, 3D-tulostaminen ja diffraktiivisen ja modernin optiikan soveltaminen. Lue lisää Joensuun fotoniikkaosaamisesta

Joensuun seudulla on erityisen vahva ICT-alan verkosto, johon kuuluu kansainvälisiä yrityksiä ja tulevaisuuden huippuosaajia. Alan edelläkävijänä yrityssektori keskittyy muun muassa luonnonvarojen kaukokartoitukseen, kansainväliseen ohjelmistoliiketoimintaan, sosiaali- ja terveydenhoitoalan toiminnanohjaukseen, teollisen internetin innovaatioihin sekä ICT-ympäristöjen vaativaan kehittämiseen. Vuosittain seudulta valmistuu satoja ICT-alan ammattilaisia ja asiantuntijoita. Lue lisää Joensuun seudun ICT-verkostosta

 

Huippuosaajia tarjolla

 

Joensuu on Suomen kuudenneksi tärkein kaupunkialue. Alue tarjoaa monipuolista korkeakoulutusta ja yritysten ja oppilaitosten välistä kärkiyhteistyötä. Eloisa ja nuorekas yliopistokaupunki luo aktiivisesti työmarkkinoita koulutetuille. Seudun työurat ovat perinteisesti pitkiä ja sitoutuminen työnantajiin vahvaa. Työvoimakustannustasoltaan Joensuu on muuhun Suomeen nähden erittäin kilpailukykyinen.

Tilastojen mukaan joka kolmas joensuulainen on alle 30-vuotias. Nuoria kaupunkiin tuovat etenkin Itä-Suomen yliopistoKarelia-ammattikorkeakoulu sekä ammattioppilaitos Riveria. Nuorten kaupunkilaisten ansiosta Joensuu on raikas, innokas ja uudelle avoin kaupunki.

Lue lisää Joensuun seudun huippuosaamisesta

 

Joensuu on Suomen yrittäjämyönteisintä seutua

Business Joensuu tarjoaa osaamisensa ja verkostonsa alueelle sijoittuvien yritysten käyttöön. Teemme sijoittumisesta nopeaa ja helppoa: palvelumme tähtäävät siihen, että yrityksesi saa parhaat eväät kasvuun.

Lue lisää Business Joensuun sijoittumispalveluista

 

Hyödynnä paikalliset rahastot ja tuet

Autamme yritysrahoituskysymyksissä yritystoimintasi kaikissa vaiheissa. Saat apua rahoituksen suunnitteluun, hakemiseen ja hakemuksien tekemiseen.

Business Joensuun Start Up -rahasto auttaa Joensuun seudulle sijoittuvia starttivaiheen yrityksiä kasvamaan, työllistämään ja kansainvälistymään. Rahasto tukee yhdessä Business Joensuun Yrityskiihdyttämön ja kansainvälistymispalvelujen kanssa kohdeyritysten kotimaista ja kansainvälistä kasvua. Rahaston pääfokus on yritystoiminnassa, joka liittyy digitalisaatioon, metsäbiotalouteen ja materiaaleihin sekä innovatiiviseen teknologiaan.

North Karelia Growth Fund -rahasto sijoittaa hiljattain perustettuihin ja nuoriin yrityksiin, jotka toimivat erityisesti digitalisaation, metsä- ja biotalouden, fotoniikan ja materiaalitieteen aloilla, sekä matkailualalla ja luovalla alalla.

Lue lisää rahoitusmahdollisuuksista

 

Joensuuhun on helppo tulla

Kansainvälisenä ja kasvavana bisneskaupunkina hyvät liikenneyhteydet Joensuuhun ja maailmalle ovat elintärkeitä. Joensuun lentoasema on liikematkustajien tulo- ja lähtöportti. Helsingistä lennetään päivittäin Joensuuhun ja lentoaikataulu on optimoitu kansainvälisten yhteyksien osalta. Lentoja voit tarkastella ja varata täältä.

Pohjois-Karjalan infrastruktuuri on erinomainen raskaan teollisuuden lastin kuljettamiseen. Rahtia voidaan kuljettaa yleisillä teillä, rautateitse tai Saimaan sisävesiliikenteellä. Joensuun keskustan vieressä sijaitsevalla syväsatamalla on hyvät edellytykset toimia eri kuljetusmuotojen liikenneketjujen solmukohtana. Saimaan kanavan syväyksen lisääminen mahdollistaa 3200 tonnin vetoisten laivojen liikennöinnin Joensuun satamaan vuoteen 2024 mennessä. Euroopan merkittäviin satamiin matka Joensuusta vie noin 4–5 päivää.

Lyhyesti Pohjois-Karjalasta

Pohjois-Karjala tunnetaan kansallismaisema Kolistaan, mutta myös teollisuustuotteistaan, fotoniikkaosaamisestaan ja koulutuksestaan: