Joensuun seudulla toimivien lukuisten kansainvälisten yritysten, kuten John Deere Forestryn, Abloyn ja Phillips-Medisizen, lisäksi alueella toimii merkittävä järjestelmätoimittajien ja alihankkijoiden verkosto. Tämä alun perin vientiyrityksiä tukemaan syntynyt verkosto toimii monipuolisesti, aina tuote- ja laitesuunnittelusta erilaisten metalliteollisuuden työvaiheiden (mm. levytyö, särmäys, hitsaus, koneistus, pintakäsittely) kautta kokoonpantuun ja testattuun lopputuotteeseen.

Seudun muovialan keskittymä on myös ainutlaatuinen. Tarjoamaan kuuluvat niin pitkälle jalostetut terveydenhoitoalan tuotteet ja komposiittituotteet kuin ruiskuvalumuotitkin. Muoviteollisuus kasvaa Joensuun seudulla nopeasti: osaamista löytyy laajasti suunnittelusta aina muottien ja lopputuotteiden valmistukseen. Voit tutustua tarkemmin Joensuun seudun muovialan yrityksiin Business Joensuun hyvämuovi.fi-sivustolla.

 

Varmista parhaat osaajat yrityksellesi

Joensuun seudun metalli- ja muovitoimialan koulutuksen kärkiä ovat kemia, konerakennustekniikka, prosessinhallinta, sekä sähkö- ja automaatioala. Alueella on myös vahvaa osaamista uusiutuvan energian ja tarkkuusteknologian tutkimuksessa ja tuotekehityksessä. Itä-Suomen yliopistosta, Karelia-ammattikorkeakoulusta ja Riverian ammattioppilaitokselta valmistuu vuosittain yhteensä noin 150 alojen erityisosaajaa.

Metalli- ja muoviteollisuuden ala kasvaa ja kehittyy vauhdilla. Alueen 250 yritystä työllistävät jo yli 5 000 henkilöä, ja yritysten vuosittainen yhteenlaskettu liikevaihto on yli miljardi euroa.

Seudun teollisuus hyödyntää lisäksi monipuolisesti digitalisaation mahdollisuuksia ja alueen vahvaa fotoniikkaosaamista. Moni alan yrityksistä liittyy kiinteästi seudun metsäbiotalouden tuotteisiin.

Teollisuutta palvelevaa koulutusta on tarjolla jokaisella koulutusasteella. Business Joensuun verkostot mahdollistavat myös osaaijen palkkaamisen Suomen ulkopuolelta helposti ja nopeasti. Kiinnostuitko, ota yhteyttä

 

Loistava sijainti tarjoaa monia synergiahyötyjä

Hyvien yhteyksien varrelle rakennettu teollisuuspuisto GreenPark on uudenlainen yrityspuisto, joka on suunniteltu erityisesti puu- ja metalliteollisuuden sekä cleantech-alan yritysten tarpeisiin. GreenPark on loistava alusta yritysten väliselle yhteistyölle, mikä tuottaa yrityksellesi todellista kilpailuetua ja kustannussäästöjä materiaali- ja energiavirtojen optimoinnissa.

Papinkangas on Joensuun kasvava kaupan ja teollisuuden keskittymä. Alueen tontteja voidaan tarvittaessa muokata yrityksesi tarpeisiin sopivaksi. Alue sopii paljon tilaa tarvitsevalle liiketoiminnalle ja alueelta voidaan räätälöidä isojakin tontteja.

Biotien alue on uusi teollisuusalue Iiksenvaaralla. Se sijaitsee jo olemassa olevan kiertotalouden ja energiantuotannon keskittymän vieressä. Alue tarjoaa ensiluokkaisen toimintaympäristön energiaintensiiviselle tuotantotoiminnalle ja toiminnalle, joka vaatii suuria kuljetusmääriä.

Marjalan yritystontit sijoittuvat moottoritien, Marjalan liittymän ja Marjalantien väliin.. Tontit sijaitsevat vain 5 minuutin ajomatkan päässä lentokentästä. Marjalasta löytyy sopivia yritystontteja sekä liike- että teollisuuskäyttöön. Alueen kunnallistekniikka ja kadut ovat jo valmiina.

 

Seudulla toimivia teollisia ja kansainvälisiä yrityksiä ovat esimerkiksi:

 

Muoviala kasvavana ja kehittyvänä työnantajana

Joensuussa toimiviin muovialan kansainvälisiin huippuyrityksiin kuuluvat esimerkiksi:

 

Joensuu on erittäin yritysmyönteinen kaupunki. Olemme saaneet kaiken tarvittavan tuen kaupungilta ja alueellisilta julkisilta toimijoilta, aina ja nopeasti. Joensuu on maantieteellisesti keskellä meidän yrityksemme tärkeimpiä markkinoita, Venäjää, Pohjoismaita ja Eurooppaa.
– Janne Haapasalo, Tehtaanjohtaja, John Deere Forestry

 


Kesla on lähtökohdiltaan itäsuomalainen metsäteknologiayritys. Joensuun seudun maailmanlaajuisesti tunnustettu metsäosaaminen sekä sitoutunut henkilöstömme luovat hyvät edellytykset kehittää ja kasvattaa liiketoimintaamme.
– Simo Saastamoinen, toimitusjohtaja, Kesla Oyj