Vapaa-ajan tekemistä Joensuusta löytyy moneen makuun. Kulttuurista pääsee nautiskelemaan erilaisissa tapahtumissa sekä kaupunginteatterin ja kaupunginorkesterin esityksissä.

Päivittäisen ruuhkassa jumittamisen sijaan käytetään vapaa-aika Joensuussa harrastuksiin ja järjestötoimintaan. Harrastetason toiminnalle löytyy loistavat puitteet ja liikuntaan sekä musiikkiin panostetaan jo peruskoulujen painotuksissa. Mikä parasta, tekemistä on tarjolla joka lähtöön eikä ryhmiin mahtumista tarvitse jännittää.

Näiltä seuduilta ei tarvitse lähteä isolle kirkolle kulttuurinnälkäänsä tyydyttämään, sen enempää tekijän kuin elämyksistä nauttijankaan. Perinteiseen kaupunkielämään kuuluvat teatteriproduktiot, ooppera, kaupunginorkesteri ja stand-up haastetaan vuosittain Ilosaarirockin ja Rokumentti-elokuvafestareiden päräyttävillä kattauksilla.

Kaupungin ytimestä Mehtimäen kompaktilta ja kehittyvältä urheilualueelta löytyvät monipuoliset harrastusmahdollisuudet skeittipuistosta monitoimihallin. Joensuulaiset pyöräilevät loistavia pyöräilyreittejä pitkin ympäri vuoden.

Lisää vapaa-ajanvietosta ja harrastuksista täältä.

Ilman ja veden laatu Joensuussa on vertaansa vailla. Joensuun luonnosta ja ympäristötavoitteista lisää täältä.

 

 

 

 

 

Puhtaisiin vesiin pääsee talvella avantouintipaikoissa ja kesällä useilla uimarannoilla. Luonnon keskelle kuljettavat luontopolut ja retkeilyreitit vievät upeisiin pohjoiskarjalaisiin maisemiin – vaikka lähellä sijaitseviin Kolin kansallismaisemiin.

Tervetuloa elämään ja viihtymään Joensuun seudulle!

Kuvat: Visit Karelia/Harri Tarvainen