Yrityksesi kannattaa lähteä kansainvälisille markkinoille, koska se tukee yrityksesi kasvua – avaa uudet kasvumarkkinat. Onnistuminen myynnissä maailmalla kehittää yrityksen kilpailukykyä: tuotteita, palveluita ja toimintamalleja.

Kansainvälistä kauppaa on helpotettu jatkuvasti ja siihen on saatavilla esimerkiksi rahoitustukea. Kansainvälistymiseen on olemassa usein eri keinoja. Esimerkiksi toimiva verkkokauppa voi avata uusia mahdollisuuksia.

Liiketoiminta on kansainvälistä. Jos yrityksesi ei mene maailman markkinoille niin kilpailijat tulevat sinun markkinoillesi! Kansainvälisillä markkinoilla toimivat yritykset kasvavat muita nopeammin.

Kansainvälinen kauppa kasvaa yleistä talouskehitystä nopeammin.

  • 1990-luvun alusta kansainvälisen kaupan kasvu on kiihtynyt ja ollut nopeampaa kuin muu talouden kasvu
  • Talousjärjestelmät ovat kehittyneet tukemaan tuotteiden, rahan ja pääomien, teknologioiden ja osaamisen siirtymistä yli maantieteellisten rajojen
  • Useat organisaatiot kuten Word Trade Organization (WTO), International Monetary Fund (IMF) ja kansainvälinen kauppakamari edistävät

Tiesitkö, että 10 työpaikkaa vientiteollisuudessa luo 13 työpaikkaa muilla toimialoilla?

Lähteet: Vientiteollisuuden taloudelliset vaikutukset Suomessa. 28.11.2018, Teknologiateollisuus Ry, Ulkomaankauppa 2018, EK

Älä keksi pyörää uudestaan!

Joensuun seudulla on 120 kansainvälistymisessä malliesimerkkiä näyttävää yritystä – suuria, keskikokoisia ja pieniä.

  • Joensuun seudun kansainvälinen myynti on ~1,0 miljardi euroa, Pohjois-Karjalan 1,5 Mrd €
  • Metalli- ja metsäteollisuus suurin (osuus 37 %), lisäksi merkittävässä roolissa on muoviteollisuus (osuus 13 %).
  • Muu vienti jakaantuu kaivos-, ICT-, ruoka- ja muille toimialoille
  • Suurimmat vientimaat ovat Ruotsi 15 %, Saksa 14 %, Kiina 11 %, Venäjä 10 %, Belgia 5 %, Japani 5 %, Iso-Britannia 5%
  • Seudullamme toimii myös useita kansainvälisiä toimialojensa markkinajohtajia.

Yli 6000:ssa seutumme yrityksessä on useita potentiaalisia kansainvälistyjiä – ne tarvitsevat kansainvälistymiseen tukea ja apua, jotta onnistuminen varmistetaan ja jokainen ei keksi pyörää uudestaan.

Tulojen saaminen maailmalta on edellytys seutumme kaikkien yrityksien ja toimijoiden menestykselle – myös sinun yrityksesi!

Seudun yritysten ja kuluttajien keskinäinen kauppa ei riitä kasvattamaan yritysten liikevaihtoa ja seudun elinvoimaa. Jokainen yrityksen maailmalta saama euro heijastuu muihin yrityksiin – palveluihin, kauppaan ja yhteiskuntaan. Jos ei ole vientiyrityksiä niin ei ole paikallisiakaan.

Maailmalla on uusia liiketoimintamahdollisuuksia osaavalle ja rohkealla. Esimerkkejä ja kokemusta onnistumisista kannattaa hyödyntää. Tätä varten on GoGlobal-intensiiviohjelma.