GoGlobal goes ICT etsii ulkomailta osaavia työntekijöitä Joensuun seudun ict-ohjelmistotuotantoyrityksille sekä tuotannollisille yrityksille, jotka tarvitsevat ict-osaajia. Lisäksi tarjotaan koulutusta kansainvälistymisen vahvistamiseksi.

GoGlobal goes ICT  rakentaa Joensuun seudun ohjelmistotuotanto- ja tuotannollisille yrityksille väyliä ict-osaajapulan helpottamiseen. Yrityksillä on vaikeuksia löytää osaajia etenkin korkeamman tason ohjelmistotyöhön, jossa työntekijä hallitsee vahvasti tietyn koodikielen tai alustan, tai vaihtoehtoisesti yrityksiin etsitään ns. full-stack osaajia, joilla on laaja ohjelmistokielipohja. Osaajapula on tietyissä yrityksissä esteenä jopa kasvun toteutumiselle, koska avoinna oleviin työpaikkoihin ei ole hakijoita.

 

Yritysten rekrytointimatkoja ulkomaille –> suoria rekrytointeja online

GoGlobal goes ICT  järjestää yrityksille rekrytointimatkoja ulkomaille ja avaa kansainvälisen rekrytoinnin avuksi uusia verkostoja. Pandemian jatkuessa matkojen sijasta on suunnitteilla online-rekrytointeja suorarekrytointeina vuoden 2021 aikana. Pääalueet ovat tietyt Keski-Euroopan maat, Venäjä, Aasian maat sekä Lähi-itä. Alueiden valinta pohjautuu yritysten tarpeisiin sekä aiempiin rekrytointikokemuksiin, ja alueen oppilaitoksissa oleviin yhteistyökumppanuuksiin maailmalla.

Koulutusta yrityksille

GoGlobal goes ICT järjestää kaksi 1/2 päivän maksutonta koulutusta yritysten kansainvälistymisen tueksi:

  • Koulutuspäivä 1, 23.3.2021 Joensuun Tiedepuisto: Ohjelmistotuotteiden kansainvälinen myynti ja vienti – mitä pitää ottaa huomioon? Koulutus on suunnattu ict-yritysten johdolle, myynti- ja markkinointihenkilöille
  • Koulutuspäivä 2, 20.4.2021 Joensuun Tiedepuisto: Ohjelmistotuotteiden kansainvälinen myynti ja vienti – mitä tuotteen teknisiä valmiuksia pitää ottaa huomioon? Koulutus on suunnattu tuotekehittäjille, projektipäälliköille, tiimin vetäjille.

Rahoitus ja muu tuki rekrytointiin

Yrityksillä on rekrytoinnin tukena laaja ammattilaisten verkosto mm. Joensuun kaupungin kotoutumispalvelut sekä EURES. Esimerkiksi EURES voi tukea yritystä kansainvälisen osaajan haastatteluun tai muuttoon liittyvissä kustannuksissa. Teemme yhteistyötä myös Become Karelian! Work and Live in North Karelia -palvelun kanssa, jossa rekrytoidaan kansainvälisiä osaajia Pohjois-Karjalaan. Yrityksille selvitetään olemassa olevia alueellisia ja kansallisia rahoituksia kansainvälisen osaajan palkkaamiseen (mm. Business Finland:in Talent Explorer). Pääosin kaikki rekrytointiin liittyvät kustannukset ovat yrityksen itsensä maksettavia. 

GoGlobal goes ICT voi tukea 50% osallistuvien yritysten rekrytointimatkoihin liittyvistä lento- ja hotellikustannuksista. Business Joensuu toimii matkanjärjestäjänä ja laskuttaa yritysten osuudet matkan jälkeen.

 

Kohdeyritykset

GoGlobal goes ICT on suunnattu ict-ohjelmistotuotantoyrityksille sekä tuotannollisille yrityksille, jotka kasvattavat ohjelmistotiimejään tai tarvitsevat ohjelmisto-osaajia muihin töihin liittyen.

 

Lisätiedot tapahtumista ja ilmoittautuminen mukaan toimintaan

Miia Lähteenmäki, viestintä- ja projektikoordinaattori, miia.lahteenmaki@businessjoensuu.fi, +358 50 464 7916

 

Rekrytointiin liittyviä linkkejä on runsaasti tarjolla, kokoamme tähän niistä muutamia:

Work in Finland
https://www.businessfinland.fi/en/do-business-with-finland/work-in-finland/in-brief/

Työhön Suomeen
https://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonhakijalle/loyda_toita/tyohon_suomeen/index.html

 

GoGlobal – kasva kansainväliseksi (kesto 31.7.2021 asti)