GoGlobal goes ICT etsii ulkomailta osaavia työntekijöitä Joensuun seudun ict-ohjelmistotuotantoyrityksille sekä tuotannollisille yrityksille, jotka tarvitsevat ict-osaajia. Lisäksi tarjotaan koulutusta kansainvälistymisen vahvistamiseksi.

GoGlobal goes ICT  rakentaa Joensuun seudun ohjelmistotuotanto- ja tuotannollisille yrityksille väyliä ict-osaajapulan helpottamiseen. Yrityksillä on vaikeuksia löytää osaajia etenkin korkeamman tason ohjelmistotyöhön, jossa työntekijä hallitsee vahvasti tietyn koodikielen tai alustan, tai vaihtoehtoisesti yrityksiin etsitään ns. full-stack osaajia, joilla on laaja ohjelmistokielipohja. Osaajapula on tietyissä yrityksissä esteenä jopa kasvun toteutumiselle, koska avoinna oleviin työpaikkoihin ei ole hakijoita.

 

Yritysten rekrytointimatkoja ulkomaille

GoGlobal goes ICT  järjestää yrityksille rekrytointimatkoja ulkomaille ja avaa kansainvälisen rekrytoinnin avuksi uusia verkostoja. Pääalueet ovat tietyt Keski-Euroopan maat, Venäjä, Aasian maat sekä Lähi-itä. Alueiden valinta pohjautuu yritysten tarpeisiin sekä aiempiin rekrytointikokemuksiin, ja alueen oppilaitoksissa oleviin yhteistyökumppanuuksiin maailmalla. Yrityksille järjestetään uusia rekrytointitapoja, esimerkiksi hackathon-tyyppisiä kilpailuja, joko ulkomailla tai Joensuussa. Tavoitteena on 20 – 30 uuden ict-alan osaajan rekrytointi ulkomailta.

 

Koulutusta yrityksille

GoGlobal goes ICT järjestää kaksi 1/2 päivän maksutonta koulutusta yritysten kansainvälistymisen tueksi (loppukevät -syksy 2020):

  • Koulutus 1: Tuotteiden ja palveluiden valmiudet kansainvälisille markkinoille, skaalautuvuus, arkkitehtuuri (mm. UX, kieleistäminen, määräykset, tietosuoja, tietoturva, tiedon varastointi)  //ilmoittautuminen aukeaa helmikuussa
  • Koulutus 2: Muuttuvat tulevaisuuden tarpeet ict-työvoimaan (ohjelmointikieli ja –osaaminen) korkeakoulu -yhteistyö, yrityksen valmiudet kansainväliseen rekrytointiin //aika ja paikka ilm. myöhemmin

 

Rahoitus ja muu tuki rekrytointiin

Yrityksillä on rekrytoinnin tukena laaja ammattilaisten verkosto mm. Joensuun kaupungin kotoutumispalvelut sekä EURES. Esimerkiksi EURES voi tukea yritystä kansainvälisen osaajan haastatteluun tai muuttoon liittyvissä kustannuksissa. Yrityksille selvitetään olemassa olevia alueellisia ja kansallisia rahoituksia kansainvälisen osaajan palkkaamiseen (mm. Business Finland:in Talent Explorer). Pääosin kaikki rekrytointiin liittyvät kustannukset ovat yrityksen itsensä maksettavia.

GoGlobal goes ICT voi tukea 50% osallistuvien yritysten rekrytointimatkoihin liittyvistä lento- ja hotellikustannuksista. Business Joensuu toimii matkanjärjestäjänä ja laskuttaa yritysten osuudet matkan jälkeen.

 

Kohdeyritykset

GoGlobal goes ICT on suunnattu ict-ohjelmistotuotantoyrityksille sekä tuotannollisille yrityksille, jotka kasvattavat ohjelmistotiimejään tai tarvitsevat ohjelmisto-osaajia muihin töihin liittyen.

 

Lisätiedot tapahtumista ja ilmoittautuminen mukaan toimintaan

Janita Ylitalo, kehittämispäällikkö, janita.ylitalo@businessjoensuu.fi, +358 50 558 0214

 

Rekrytointiin liittyviä linkkejä on runsaasti tarjolla, kokoamme tähän niistä muutamia:

Work in Finland
https://www.businessfinland.fi/en/do-business-with-finland/work-in-finland/in-brief/

Työhön Suomeen
https://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonhakijalle/loyda_toita/tyohon_suomeen/index.html

 

GoGlobal – kasva kansainväliseksi (kesto 31.7.2021 asti)