Koodarista monelle tulee mieleen tietty stereotypia matemaattisesti lahjakkaasta miehestä, joka operoi kellarista käsin energiajuomien voimalla. Tässä tapahtumassa tulet tietämään, miten tätä tyypillistä stereotypiaa puretaan ja mitä alasta tulisi ylipäätään tietää. Tapahtuman tarkoitus on innostaa ja tarjota tapa, miten voisit naisena tulla alalle – ja vieläpä kertoa softatoimialasta myös muille!

Kaiken tämän toukokuussa avaa #mimmitkoodaa-ohjelman oma Milja Köpsi. Puheenvuoron jälkeen on varattu aikaa kysymysten esittämiseen sekä yhteiseen keskusteluun aiheesta. Tapahtuma on avoin kaikille kohderyhmäämme kuuluville henkilöille.

Mimmit koodaa -ohjelman tavoitteena on diversiteetin ja osaajien kasvattaminen toimialallamme. Ohjelman pitkäaikaisena tavoitteena on antaa tuleville sukupolville tasa-arvoinen mahdollisuus opiskella ja menestyä IT-alalla sukupuolesta riippumatta, koska softa-ala on valitettavasti edelleen yksi sukupuolittuneimmista toimialoista.

Ohjelmisto- ja e-business ry:n Mimmit koodaa -ohjelma järjestää yhteistyössä yritysten kanssa maksuttomia workshoppeja, webinaareja ja muita tapahtumia toimialastamme kiinnostuneille naisille, joilla ei ole aiempaa koodauskokemusta tai jotka haluavat saada syvempää ymmärrystä ohjelmistoista. Kiitämme kaikkia yrityksiä heidän vapaaehtoisesta työstään sekä taloudellisesta tuesta Mimmit koodaa -ohjelman hyväksi.

Pohjois-Karjala -hankkeessa pilotoidaan paikallista mallia, jossa kohderyhmänä on erityisesti aikuiset naiset. Hankkeen toteutusaika on 01.03.2021 – 30.04.2023 ja sitä ovat mukana rahoittamassa Euroopan sosiaalirahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus.

Katso lisää täältä.