Yrityskuiskaajat saapuvat yrittäjien avuksi jälleen syksyllä. He auttavat esimerkiksi kasvuun ja kehittämiseen, henkilöstöasioihin, toimintaympäristöön, yrittäjän jaksamiseen, koulutusasioihin tai yrityskauppojen suunnitteluun liittyvissä kysymyksissä.

Joensuu haluaa olla kokoluokassaan Suomen yritysystävällisin kaupunki, hyvä paikka yrittää ja kasvaa. Elo-syyskuun vaihteessa käynnistyvän kampanjan tavoitteena on auttaa mutkattomasti ja maksuttomasti paikallisia yrityksiä yritystoiminnan eri vaiheissa.

– Tavoittelemme yrityksiä kampanjan aikana muun muassa tekstiviesteillä ja puhelimitse, mutta kehotamme yrittäjiä ottamaan rohkeasti myös itse yhteyttä yrityskuiskaajiin. Pyrimme vastaamaan kysymyksiin ripeästi; tarvittaessa voimme ohjata yrittäjän oikean asiantuntijatahon puheille tai välittää palvelupyyntöjä Joensuun kaupungin suuntaan. Mikäli esimerkiksi osaavan työvoiman löytäminen on haastavaa tai yrittäjä haluaisi pohtia kasvunäkymiään tai jaksamistaan, ei tarvitse jäädä yksin, kertoo kuiskaukseen jo kolmatta kertaa osallistuva valmennuspäällikkö Marjatta Rummukainen Joensuun työllisyyspalveluista.

Viime syksynä pääosin etänä toteutetun kampanjan aikana yrityskuiskaajat keräsivät yli 300 palvelupyyntöä tai palautetta yrittäjiltä. Yrityskuiskauksessa mukana olevien organisaatioiden edustajista muodostetut kuiskaajaparit valikoituvat mahdollisuuksien mukaan yrityksien ennakkotarpeiden perusteella. Tapaamiset – jotka voidaan toteuttaa myös etänä – pyritään pitämään rentoina, mutta ytimekkäinä ja asiapitoisina yrittäjien tarpeita kuunnellen.

Yrittäjät voivat itse ottaa yhteyttä yrityskuiskaajiin osoitteessa: www.businessjoensuu.fi/yrityskuiskaajat

Yrityskuiskaamassa mukana:
Luotsi Joensuu, Business Joensuu, Pohjois-Karjalan Kauppakamari, Joensuun Yrittäjät ry, Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry ja Pohjois-Karjalan TE-toimisto.

Yrityskuiskaajat-kampanja järjestetään tänä syksynä kolmessa osassa.

Yrityskuiskauksen aikataulu:
Vko 35 Eno, Uimaharju, Pyhäselkä, Reijola, Tuupovaara, Kiihtelysvaara ja Heinävaara
Vko 40 Joensuun ruutukaava-alue ja teollisuusalue
Vko 45 muu Joensuu

Lisätietoja kampanjasta antavat:

Marjatta Rummukainen – valmennuspäällikkö, Luotsi Joensuu
050 478 0795 marjatta.rummukainen@joensuu.fi

Satu-Minna Piiroinen – yritysasiantuntija, Business Joensuu
0400 287 787 satu-minna.piiroinen@businessjoensuu.fi