Tulevaisuus rakentuu Joensuusta - ole mukana! Startupit ja kasvuyritykset Pohjois-Karjalasta matkalla menestykseen.

Business Joensuun Yrityskiihdyttämö ja StartUp -rahasto Joensuu ovat Slush 2022 -tapahtumassa tavattavissa kahden päivän ajan. Etsimme startupeja ja vakiintuneita kasvuyrityksiä auttaaksemme yrityksesi kasvua ja menestystä kohti kansainvälistä liiketoimintaa. Kun haluat keskustella pääomasijoituksesta tai tulla mukaan Yrityskiihdyttämöön panostaaksesi esimerkiksi tuotekehitykseen tai tuotteiden ja palveluiden kaupallistamiseen kotimaassa ja kansainvälisillä markkinoilla, sovi tapaaminen Slushiin Helsingin Messukeskukseen kasvuvalmentajamme Kirsi Svärdin ja Janne Pakarisen sekä rahasto Joensuuta johtavan, kasvuvalmentaja Kari Pulkkisen kanssa. Ota meihin yhteyttä ja tule keskustelemaan rennolla otteella yrityksesi kasvusta ja rahoituksesta kanssamme!

– Jaamme omaa asiantuntijaosaamistamme ja verkostojamme kasvuyrityksille ja autamme heitä kumppanina tavoitteelliseen kasvuun. Kannustamme suomalaisia yrityksiä innovatiivisen liiketoiminnan kehittämiseen sekä sijoittumaan ja investoimaan elinvoimaiseen Pohjois-Karjalaan.

Olemme huippuosaamisen ja innovaatioekosysteemien keskittymä startupeille sekä kasvu- ja suuryrityksille. Maailmanluokan osaaminen sekä yrityksen tarpeisiin räätälöidyt Invest In ja sijoittumispalvelumme mahdollistavat yritysten sijoittumisen seudulle helpoksi, inspiroi kasvuvalmentaja Kirsi Svärd.

Start Up -rahasto Joensuu tukee Yrityskiihdyttämön kanssa starttivaiheen yrityksiä kasvamaan, työllistämään ja kansainvälistymään. Rahasto voi myös toimia väylänä toisen vaiheen rahoituskierrokselle. Pääfokuksemme on digitalisaatioon, metsäbiotalouteen sekä materiaaleihin ja innovatiiviseen teknologiaan liittyvässä yrittäjyydessä. Rahoitettavan yrityksen on toimittava Pohjois-Karjalassa, haluttava sijoittua alueelle tai yrityksellä on oltava operatiivisen toiminnan tasolla yhteys alueelle.

Innokaupunki Joensuu -hankkeessa Business Joensuu yhdessä Joensuun kaupungin, Itä-Suomen yliopiston, Karelia ammattikorkeakoulu Oy:n ja Luonnonvarakeskuksen kanssa edistää vetovoimaista ekosysteemiä metsäbio- ja kiertotalouden sekä fotoniikan toimialoille. Esimerkkejä bio- ja kiertotalouden uusista mahdollisuuksista ovat puurakentaminen ja ekologisuus, biotalouden arvoketjujen digitalisoituminen sekä uusiutuvat materiaalit ja polttoaineet. Joensuussa sijaitseva fotoniikan tutkimus-, koulutus- ja yrityskeskittymä Photonics Center on maailmanluokan fotoniikkaosaamisen kotipesä, joka tarjoaa kasvua tukevan toimintaympäristön fotoniikka-alan yrityksille. Metsäbiotalouden ja fotoniikan lisäksi merkittäviä investointimahdollisuuksia tarjoavat myös paikallinen laaja-alainen yritystoiminta, ICT-osaaminen sekä metalli- ja muovialan keskittymät.

SLUSH 2022 pähkinänkuoressa

Slush on yksi maailman johtavista kasvuyritys- ja teknologia-alan tapahtumista Helsingin Messukeskuksessa 17.–18.11.2022 yhdistäen startupit ja kasvuyritykset merkittävimpiin kotimaan ja kansainvälisiin vaikuttajiin, sijoittajiin ja mediaan. Tapahtuman tarkoituksena on auttaa yrittäjiä menestymään ja nostamaan yrityksensä maailman parhaaksi omalla toimialallaan.

Slush 2022 kokoaa yhteen 4 600 startup-yritystä, 2600 sijoittajaa, 400 median edustajaa ja 12 000 aiheesta kiinnostunutta silmäparia. Slushissa on kahden päivän aikana luvassa useita verkostoitumistapahtumia sekä startup-yrittäjien ja pääomasijoittajien välisiä kohtaamisia, kun pääomasijoittajat ovat etsimässä potentiaalisia sijoituskohteita. Paikalla ovat myös aktiiviset enkelisijoittajat ja kokeneet sarjayrittäjät.

Slushissa jaetaan myös palkinnot parhaimmasta myyntipuheesta eli pitchauksesta. Pääpalkintona on viiden sijoittajan miljoonan euron yhteissijoitus. Rahoituskierrokseen osallistuvat yhdysvaltalaislähtöiset Accel, General Catalyst, Lightspeed ja NEA, sekä eurooppalainen Northzone. Slush 100 -pitchauskilpailussa haetaan kiinnostavinta yritystä sadan lupaavimman startupin joukosta. Kaikki sata myyntipuhetta taltioidaan ja jaetaan Slush-kävijöille netissä. Näin jokainen Slushissä vieraileva yrittäjä ja yritys voi tutustua pitchauksiin ja johtavien sijoittajien päätöksentekoprosessiin. Pitchauskilpailun finaali nähdään Slushin päälavalla 18.11.

Tänä vuonna Slush laajenee varsinaisen kaksipäiväisen päätapahtuman ulkopuolelle Slush-viikoksi alkaen maanantaina 14.11. Viikon aikana järjestetään viisi Slushin virallista sivutapahtumaa, jotka ovat Slush-kumppaneiden järjestämiä.

Tutustu Slush 2022 päätapahtumaan
Tutustu Slush-viikon oheistapahtumiin

 

Business Joensuun Slush -tiimi: 

Kirsi Svärd, Yritysvalmentaja, Startup -yritysten liiketoiminnan kehittäminen, tutkimuksen ja innovaatioiden kaupallistaminen
050 475 4136, kirsi.svard@businessjoensuu.fi  

Janne Pakarinen, Yritysvalmentaja, Startup -yritysten liiketoiminnan kehittäminen
050 575 8859, janne.pakarinen@businessjoensuu.fi

Kari Pulkkinen, Fund Manager & Growth Coach, Startup Fund Joensuu -rahasto, yritysrahoitus, liiketoiminnan kehittäminen, hallitustyön kehittäminen
050 406 8716, kari.pulkkinen@businessjoensuu.fi