Wegan ensimmäisen kaasutankkausaseman rakennustyöt käynnistyvät Joensuun Wahlforsinkadulla keväällä 2022. Puhtaampien energiaratkaisujen kaasutankkausasema on alueen ensimmäinen ja asemalla tullaan tarjoamaan kiteeläisen yrityksen BioKymppi Oy:n Pohjois-Karjalan seudun jätteistä valmistamaa biokaasua. Odotettu kaasutankkausasema palvelee niin paikallisten yritysten kaasukäyttöisiä hyötykäyttöautoja kuin yksityisautoilijoitakin.

Wegan kaasuasema tulee aluksi tarjoamaan paineistettua biokaasua (CBG) ja myöhemmässä vaiheessa myös nesteytettyä biokaasua. Wegan kaasutankkausasema tukee Joensuun kaupungin tavoitteita vähentää tieliikenteen päästöjä tarjoamalla puhtaampaa ja fossiilisiin polttoaineiseen verrattuna edullista biokaasua.

Joensuun kaupungin tavoite on olla hiilineutraali vuonna 2025. Biokaasulla voidaan pienentää liikenteen päästöjä yli 85 %. Wegan toimitusjohtaja Niko Ristikankare toteaa Wegan ensimmäisen tankkausaseman investointipäätöksen yhteydessä että ”Suomessa lähivuosina kasvava kaasun tankkausasemaverkostomme tulee mahdollistamaan yhä useamman yrityksen ja yksityishenkilön siirtymisen puhtaampiin energiaratkaisuihin. Haluamme Wegalla rakentaa juuri Joensuun kaltaisia ratkaisuja, joissa paikalliset yrittäjät ja liikennöitsijät pääsevät hyötymään puhtaamman biokaasun tuomista sekä taloudellisista- että ympäristöhyödyistä.”

Kaasutankkausaseman investointipäätös on tehty maaliskuussa 2022 ja rakennustyöt aloitetaan kevään aikana. Arvioitu valmistuminen on syyskuussa 2022. Tarkemmasta valmistumishetkestä tulemme tiedottamaan laajasti rakennusprojektin edetessä.

Lisätietoja: Niko Ristikankare, CEO, Partner, Wega, puh. +358 50 347 2528

Kuva:  Wega