Maakunnan matkailun kehittämis- ja markkinointiorganisaatio VisitKarelia ja Business Joensuu tiivistävät yhteistyötään matkailun digikehittämisessä. VisitKarelian kasvustrategian 2020–2030 yhtenä tavoitteena on tehdä alueesta digitaalisesti näkyvä ja ostettavissa oleva, minkä vuoksi alueella tehdään nyt aktiivisesti toimia matkailuyritysten digiosaamisen eteen.

Marras-joulukuussa 2020 järjestettävä Digiloikka-valmennus avaa Pohjois-Karjalan alueen matkailuyrityksille mahdollisuuden kehittää oman yrityksen verkkonäkyvyyttä. Valmennuksessa käydään läpi matkailuyrityksen verkkosivut, online-varattavuus, matkailun suosittelupalvelut ja asiakaspalvelu sekä sosiaalinen media. Valmennus toteutetaan osana Business Joensuun toteuttamaa Matkailu Goes Global -projektia, jonka tavoitteena on matkailun ja matkailuinvestointien kasvu sekä yritysverkostojen kehittäminen.

–Yritysten verkkonäkyvyys on keskeisessä asemassa, jotta alueemme matkailu voisi kasvaa sekä kansainvälisillä markkinoilla että kotimaan kohderyhmissä. Esimerkiksi palveluiden hakukonelöydettävyys ja sähköiset varausjärjestelmät kuuluvat kasvuhakuisten yritysten perusasioihin. kertoo Business Joensuun kehittämispäällikkö Jaani Holma.

Koulutukset ovat avoimia ja maksuttomia kaikille Pohjois-Karjalan ja Heinäveden alueen matkailuyrityksille. Koulutuksen jälkeen Business Joensuun alueen yrityksillä on mahdollisuus jatkaa kehitystyötä ammattivalmentajien kanssa erikseen yritykselle räätälöidyllä valmennuksella.

–Käymme myös neuvotteluja muiden Pohjois-Karjalan kehitysyhtiöiden kanssa mahdollisuuksista vastaavanlaiseen asiantuntijavalmennuksen järjestämiseen koulutuksen jälkeen. Alkuvuonna Matkailu Goes Global -projektin ja VisitKarelian yhteistyönä on tulossa myös oma ohjelma, joka tukee yrityksiä kestävän matkailun sertifikaattien suorittamisessa, kertoo VisitKarelian Account Manager Anna Härkönen.

Lisätietoja:
Digikoulutukset: https://bit.ly/33CFsFP

Anna Härkönen, Account Manager, VisitKarelia Oy, p. 0400 239 619, anna.harkonen@visitkarelia.fi
Jaani Holma, Kehityspäällikkö, Business Joensuu Oy, p. 0400 560 890, jaani.holma@businessjoensuu.fi