Kontiolahti kutsuu paikalliset toimijat mukaan Arctic Blue Resort Kontiolahteen! Kontiolahden ja maakunnan yksi merkittävimmistä matkailuhankkeista on parhaillaan käynnissä. Ekologisiin arvoihin perustuva konsepti on Arctic Brands Groupin, Kontiolahden kunnan ja Innvolve Oy:n suunnittelema. Konseptin kehittämistä rahoitetaan kunnan kehitysyhtiö Kontionloikka Oy:n hallinnoiman hankkeen avulla. Myös Business Joensuu on vahvasti mukana hankkeessa.

Ekologisen vapaa-ajankeskuksen suunnittelu Kontiolahdelle etenee vauhdilla, sillä huhtikuussa valmistuu iso osa selvityksistä. Koko alueen rakentumista ohjaava vastuullisuuskäsikirja on parhaillaan työn alla. Käsikirjan tekijäksi on saatu huippuosaaja Turun yliopiston tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta. Tulevaisuustutkimuksen professorin Markku Wileniuksen työssä luonto toimii kaiken lähtökohtana. Samaan aikaan vastuullisuuskäsikirjan kanssa työstössä ovat aluesuunnitelmat ja ekoresortin havainnekuvat. Arctic Blue Resort Kontiolahden brändi julkistettiin viime vuoden lokakuussa, ja se sai välittömästi laajaa kansainvälistä huomiota.

Hankkeen viimeisessä vaiheessa korostuvat investori- ja operaattorihaku. Lisäksi majoitusrakentaminen pyritään käynnistämään pikaisella aikataululla. Kaikkien ekologisesta ja vastuullisesta matkailusta kiinnostuneiden kannattaa ottaa yhteyttä, sillä alueelle toivotaan mukaan paikallisia toimijoita, yrittäjiä ja yrittäjiksi aikovia.

Ota yhteyttä:

Jere Penttilä
kunnanjohtaja
Kontiolahden kunta
050 432 7600
jere.penttila@kontiolahti.fi