Ruoka-ala kasvuun -tilaisuudessa tarkastellaan pk-elintarvikeyrittäjyyden kehittämistä ja kasvumahdollisuuksia lähiruoan, luomun ja luonnontuotteiden näkökulmista. Tilaisuuksiin kootaan yhteen ruoka-alan toimijoita keskustelemaan kehittämistyöstä ja vaihtamaan kuulumisia valtakunnallisesta ja alueellisesta toiminnasta. Valtakunnallisen Ruokasektorin koordinaatiohankkeen järjestämän tilaisuuden tavoite on tiivistää toimijoiden yhteistyötä ja hyvien käytänteiden vaihtoa.

Ohjelma 

Tervetuloa!
− Hanne Husso, elintarvikeliiketoiminta, Business Joensuu

Ruokasektorin koordinaatiohankkeen esittely sekä Lähiruoka, luomu ja luonnontuotteet – valtakunnallisesti ja maakunnallisesti
Keskustelua ja eri toimijoiden lyhyitä puheenvuoroja mm.
− Päivi Töyli, Marja-Riitta Kottila ja Juha Rutanen, Ruokasektorikoordinaatio
− Elintarvikeyrittäjyys Pohjois-Karjalassa, Marja-Leena Hirvonen, Riveria
− Elintarvikealan yritys- ja rahoitusmahdollisuudet sekä kehittämismahdollisuudet, Mika Honkanen ELY-keskus
− LULUme ja MarjaKopteri, Henri Vanhanen, Luke
− yrittäjäpuheenvuoroja: Anni-Inkeri Korhonen, Puukarin Pysäkki

Tauko: yritysesittelypisteitä ja paikallisia makupaloja

Valtakunnallisesta toiminnasta tukea alueen kehittämiseen
− Hungry for Finland – Ruokamatkailun tuotteistaminen, Kristiina Havas Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy
− Superhyvä, Eeva-Liisa Häkli Foodwest Oy
− Ruokaviraston pk-neuvonta- ja vientihanke, Jenni Stenius Ruokavirasto
− More than Honey, Anneli Salonen, Luonnonvarakeskus

Miten tästä jatkamme?

klo 12.45 Luonnontuotetoimialaraportin julkistaminen (tämä osuus striimataan)
Mika Honkanen, Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Ilmoittautumiset 16.4.2019 mennessä http://ty.fi/ruoka-pohjoiskarjala.

Lisätietoja:
Päivi Töyli, Ruokasektorin koordinaatiohanke, Turun yliopiston Brahea-keskus, paivi.toyli@utu.fi, 040 189 1929
Marja-Leena Hirvonen, Mahdollisuuksia jatkojalostukseen -hanke, Riveria, marja-leena.hirvonen@riveria.fi, 050 306 6257

Kutsu 24.4.2019