Tänään käynnistyvässä Start Me Up -liikeideakilpailussa etsitään uusia liikeideoita Pohjois-Karjalan alueelta ja koko Suomesta jo 18:tta kertaa. Start Me Up on Suomen suurin vuosittain toistuva ideakilpailu.

Palkintopotti on tänä vuonna suurempi kuin koskaan kisan historiassa – jaossa on yhteensä 100 000 euron edestä raha- ja asiantuntijapalkintoja sekä pilotointitukea. Parhaalle idealle on luvassa 20 000 euroa sekä tilat vuodeksi.

Tänä vuonna kilpailusta vastaa Business Joensuu Oy, joka muodostui Joensuun Tiedepuisto Oy:n ja Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy:n fuusioituessa 1.1.2019.

– Start Me Up -kilpailussa on aina ollut vahvasti mukana se ajatus, että osallistujat saavat sitä kautta helposti idealleen tukea ja voivat jatkaa sen kehittämistä kilpailun jälkeenkin yritysvalmentajiemme kanssa. Kilpailu on uuden Business Joensuun tämän vuoden suurin ja näkyvin yrittäjyyteen kannustava tempaus. Uudessa organisaatiossa meillä on entistäkin paremmat edellytykset palvella niin yrittäjiä kuin yrittäjäksi aikovia, kertoo yritysvalmentaja Timo Ruohio.

Start Me Up -liikeideakilpailu on kaikille avoin. Eri sarjoissa palkitaan mm. paras opiskelijaidea, tutkimuslähtöinen idea ja yrityslähtöinen idea. Palkinnoista päättää asiantuntijaraati, joka koostuu Business Joensuun ulkopuolisista kokeneista liike-elämän ammattilaisista.

– Eri tavoin kohdennetuilla palkinnoilla haluamme rohkaista ihan kaikkia osallistumaan, sillä menestystarinat syntyvät usein pienestä ideanpoikasesta, joka jalostuu oikeanlaista sparrausta ja tukea saadessaan uusiin ulottuvuuksiin. On tärkeää, että sekä Pohjois-Karjalassa että kansallisesti on avoin väylä tuoda ideoita esiin ja viedä niitä eteenpäin, mikä osaltaan tukee Suomen kilpailukyvyn kehittymistä.

Start Me Up -liikeideakilpailun tuloksena on aiemmin kilpailua organisoineessa Joensuun Tiedepuiston Yrityshautomossa seulottu läpi yli 2 000 liikeideaa, joista on noussut monia menestystarinoita ja kansainvälisiä yrityksiä. Niistä esimerkkinä mm. tunnettu ripsienpidennysbrändi LashLovers, kansainvälisillä turvavälinemarkkinoilla jalansijaa saava Genetta-kiipeilykenkä, maailmanlaajuista ilmalaivakonseptia kehittävä Kelluu Oy tai ikäihmisten liikkumista helpottavilla pitosukilla menestykseen ponnahtanut CareCare Oy.

Start Me Up -liikeideakilpailu käynnistyy 1.2. ja päättyy 31.3. Palkinnot jaetaan 8.5.2019.

Lisätietoja:

Business Joensuu Oy
Timo Ruohio
yritysvalmentaja
+358 50 597 4330
timo.ruohio@businessjoensuu.fi

www.startmeup.fi