Globaalisti merkittävin fotoniikka-tapahtuma SPIE Photonics West keräsi teknologia-alan tärkeimmät toimijat aurinkoiseen San Franciscoon. Suomesta messuille tullaan esittelemään uusia tuotteita, etsimään uusia asiakkaita, hankkimaan laadukkaita kontakteja mutta myös tapaamaan jo olemassa olevia kumppaneita.

Globaalisti merkittävin fotoniikka-tapahtuma SPIE Photonics West keräsi teknologia-alan tärkeimmät toimijat aurinkoiseen San Franciscoon. Suomesta messuille tullaan esittelemään uusia tuotteita, etsimään uusia asiakkaita, hankkimaan laadukkaita kontakteja mutta myös tapaamaan jo olemassa olevia kumppaneita. Kuten yritykset sen itse toteavat ”tämä on paikka missä täytyy olla”.

Tänä vuonna suomalaisia yrityksiä oli messujen näytteilleasettajina 21 kpl, joista peräti 16 esillä Suomen osastolla. Business Joensuun toteuttaman Joensuun fotoniikan koulutuspolku-projektin asiantuntijat sekä kumppanit olivat osastolla laajasti edustettuna. Messujen aikana perehdyttiin projektissa saavutettuihin tuloksiin sekä fotoniikan koulutuksen jatkotoimenpiteisiin. Lisäksi Business Finlandin Veli-Pekka Ihanus piti tilaisuuden kansainvälisille markkinoille suuntaavien fotoniikka-yritysten rahoitusmahdollisuuksista.

Yhteisosaston näkyvyyttä ja voimaa lisäsivät myös yhteisesti toteutettu viestintä, joka tavoitti kattavasti alan toimijoita. Tänä vuonna Suomen osastoa ja yrityksiä markkinoiva sosiaalisen median viestintä saavutti kuukauden aikana yhteensä 30 000 henkilöä (Twitter, LinkedIn ja Facebook). Tähän vielä kun huomioidaan jokaisen osaston yrityksen ja toimijan toteuttama viestintä, niin luvut olivat varmasti moninkertaiset.

Katso tästä Photonics West-messujen suomalaisten fotoniikka-yritysten haastattelut. Lisäksi professori Jyrki Saarinen Itä-Suomen yliopistosta kertoo miksi Piilaakson alue ja yhteisosaston tuoma näkyvyys on fotoniikka-alan toimijoille niin tärkeää.


JFK-projekti

Projektin tavoitteena on rakentaa Joensuuhun fotoniikan koulutuspolku toiselta asteelta aina tohtorikoulutukseen saakka palvelemaan sekä suomalaisia että ulkomaalaisia yrityksiä. Muina tavoitteina ovat koulutusviennin tukeminen, teollisuuden kehityksen tukeminen, vierailut ja verkottaminen, tiedon jakaminen ja kerääminen sekä Photonics Finland -yhteistyön kehittäminen. Projektin toteutuksesta vastaa Business Joensuu yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston, Riverian ja Karelia-ammattikorkeakoulun kanssa. Projektin toteutusaika on 1.5.2018 – 31.5.2020.