Business Joensuun järjestämä Start Me Up -liikeideakilpailu on edennyt loppusuoralle. Helmikuun alussa alkaneessa Start Me Upissa haetaan tajunnanräjäyttäviä ideoita, joista voi kasvaa uusia pohjoiskarjalaisia menestystarinoita.

Kisaan voi osallistua vielä viikon ajan. Tähän mennessä kisaan on jätetty jo yli sata liikeideaa.

– Kiinnostus Start Me Up -liikeideakilpailua kohtaan on lisääntynyt kisan edetessä. Myös kisaan osallistuvien ideoiden määrä kasvanut tasaisesti koko ajan, yritysvalmentaja Janne Pakarinen kertoo.

Pääpalkinto kilpailussa on 20 000 euroa ja toimitilat vuodeksi Business Joensuun tiloista. Kaikkiaan palkintoja on 60 000 euron edestä.

Start Me Upiin lähetettyjä liikeideoita arvioidaan niiden toteutettavuuden, innovatiivisuuden, kasvumahdollisuuksien sekä kansainvälistymismahdollisuuksien perusteella. Arvioinnin tekee kisan päätyttyä raati, jossa on asiantuntijoita kehittämisyhtiöistä, oppilaitoksista ja yrityksistä.

– Sellainen tuntuma meillä on jo tässä vaiheessa, että tänä vuonna kisaan on osallistuttu erittäin laadukkailla ja kehittämiskelpoisilla ideoilla, Pakarinen arvioi.

Pakarinen uskoo, että ideoita ilmoitetaan kisaan vielä viimeisen viikon aikana runsaasti. Myös meneillään olevat, koronaviruksesta johtuvat poikkeusolot vaikuttanevat asiaan.

– Poikkeusoloissa ihmiskunta venyy asioihin, joita muuten ei tapahtuisi. Sama koskee ideointia. Nyt jos koskaan tarvitaan ennakkoluulottomia ja rohkeita avauksia, Pakarinen kannustaa.

19. kertaa järjestettävä Start Me Up -liikeideakilpailu on kaikille avoin ideakilpailu. Kilpailuun voi osallistua tiistaihin 31.3. saakka. Kilpailun voittajat julkistetaan 13.5. Osallistumisohjeet ovat osoitteessa startmeup.fi.

Lisätietoja:

Business Joensuu
yritysvalmentaja Janne Pakarinen
puh. +358 50 575 8859
janne.pakarinen@businessjoensuu.fi