Redkik, maailmanlaajuinen ohjelmistoyritys, joka pyrkii yksinkertaistamaan ja parantamaan meriliikenteen rahtivakuutusalaa tekniikan avulla, ilmoitti tänään 3,3 miljoonan dollarin rahoituskierroksen päättymisestä.

Sitä johtavat Greenlight Re Innovations ja MS&AD Ventures yhdessä Fintech Ventures Fundin, Plug and Playn ja Redstonen hallinnoiman aiemman sijoittajan North Karelia Growth Fundin kanssa. Rahoituskierros nopeuttaa Redkikin kasvua ja sen tarjoamaa arvoa, kun lähetyskohtaiset rahtivakuutukset tuodaan maailmanlaajuisille markkinoille.

Strategisten sijoittajien osallistumisen arvo koostuu muustakin kuin käyttöpääoman lisäämistä. Myös lisäresurssit ja (jälleen)vakuutusalan asiantuntemus auttavat mullistamaan kuljetus- ja toimitusketjualan rahtivakuutuksia. Redkik aikoo jatkaa huipputason tutkimus- ja kehitystyötä ja varmistaa asemansa lastikohtaisten rahtivakuutusten markkinajohtajana.

”Merenkulun vakuutukset määräytyvät edelleen samalla tavalla kuin 30 vuotta sitten. Automaatiota ei juurikaan ole ja IT-ratkaisut ovat vanhentuneita. Tuloksena on tehottomuutta, turhaa työtä, korkeat yleiskustannukset ja monimutkaisuutta kaikille toimitusketjun osapuolille. Tavoitteemme on älyllistää vakuutuksia ja helpottaa tavaroiden ja kuormien suojaamista.

Useimmat vuosittaiset vakuutukset perustuvat 12 kuukauden ennusteisiin, ja vakuutuksenottajan on maksettava vakuutusmaksu etukäteen. Redkikin teknologia yhdessä strategisten kumppaneiden vakuutussijoittelutarjonnan kanssa helpottaa vanhan rakenteen muuttamista. Tahdomme esitellä uraauurtavan yhteistyöratkaisumme kuljetusalalle”, kertoo Redkikin perustaja ja toimitusjohtaja Chris Kalinski.

”Redkik muuttaa rahtivakuutusten rakennetta ja jakelua. Uskomme, että rahtivakuutusten tulevaisuus on sulautetuissa myyntipisteratkaisuissa, ja siksi tahdomme toivottaa Redkikin tervetulleeksi kasvavaan Insurtech‑yritysvalikoimaamme”, sanoo Greenlight Re Innovations -yrityksen innovaatiopäällikkö Brian O’Reilly.

”Redkik kehittää lastivakuutusten alaa. Heidän ratkaisunsa hyödyntävät data-analytiikkaa ja tekoälyä, joten asiakkaille voidaan tarjota entistä parempaa räätälöityä palvelua. Välittäjiä ja kuljetusliikkeitä voimaannutetaan ja huolitsijoiden tulovirrat kasvavat. Haluamme investoida yrityksiin, jotka luovat entistä saumattomamman käyttökokemuksen”, sanoo Tiffine Wang, MS&AD Ventures -kumppani.

Redkik pyrkii laajentamaan kumppaniverkostoaan Yhdysvalloissa, Kanadassa, Latinalaisessa Amerikassa, Kaakkois-Aasiassa ja Euroopassa. Redkik ottaa mielellään vastaan palautetta huolitsijoilta, kuljetusliikkeiltä, teknologian integraatiokumppaneilta ja vakuutuskumppaneilta.

Lähde: Insurtech Insights, 14.2.2022.
Verkkosivusto: https://www.insurtechinsights.com/redkik-closes-an-investment-round-of-3-3-million/?utm_source=Linkedin

Teemat: Liiketoiminta