MEDIATIEDOTE 15.9.2020

Ravintola Filipofin ovet avautuvat Joensuun keskustassa tiistaina 15.9.2020 klo 16.00. Torikatu 10:n historiallisessa hirsitalossa lähtee aluksi käyntiin a la carte -tarjoilu sekä pöytiin tarjoiltava lounas. Ravintolan yhteydessä sijaitseva pubi tarjoilee lisäksi annoksia pikkunälkään.

Muutamaa viikkoa myöhemmin tarjonta laajenee Take away -päivällisiin ja sunnuntaibrunsseihin.

– Olemme todella iloisia, kun pääsemme tuomaan osaltamme elämää tähän historialliseen kortteliin, kertoo ravintolan yrittäjä Tiia Tahvanainen.

Ravintolan ja pubin ruokalistat rakentuvat pitkälti paikallisista, tuoreista raaka-aineista. Mukana on luomulammasta, lähivesien kuhaa sekä ilomantsilaisia vatruskoita. Listan kasvisvaihtoehdoissa painotamme sesongin maukkaita aineksia, kuten kurpitsaa, punajuurta sekä tatteja.

Huolellisesti entisöidyn kauppias Jakob Filipoffin talon historiaa vaalitaan niin ravintolan sisustuksessa kuin ruokalistallakin.

– Filipoff tunnettiin iloisena ja hyväntahtoisena karjalaisena, ja sitä perinnettä haluamme jatkaa kortteliravintolassamme, Tiia Tahvanainen kuvailee.

Ravintola Filipofissa seurataan koronatilannetta tarkkaan ja asia huomioidaan päivittäisessä toiminnassa.

– Elämme tilanteen mukaan ja huolehdimme, että meille voi tulla rauhallisin mielin nauttimaan hyvästä ruoasta, sanoo Tahvanainen.

Impilahdelta tullut kauppias Jakob Filipoff rakensi talon 1862, jossa hän asui perheineen sekä piti sekatavarakauppaansa noin puolen vuosisadan ajan. Talossa on toiminut myöhemmin mm. rautakauppa, pankki, Laakkosen ensimmäinen autokauppa sekä Joensuun ensimmäinen viinakauppa kieltolain jälkeen 1930-luvulla.

Ravintola ja pubi Filipof:

  • Torikatu 10, Joensuu
  • 60 asiakaspaikkaa, ravintolan puolella pubi
  • 20 ja 8 hengen kabinetit kokouksiin ja juhliin

Lisätietoja:
Tiia Tahvanainen, yrittäjä, keittiömestari
puh. 050 3673144
tiia@ravintolafilipof.fi , www.ravintolafilipof.fi

 

Lähde: Ravintola Filipofin mediatiedote 15.9.2020

Teemat: Liiketoiminta