Outokumpulaisen koneistusalan yrityksen Premetec Oy:n liikevaihto on kasvanut moninkertaiseksi muutamassa vuodessa. Toimitusjohtaja Paavo Linna muutti Pohjois-Karjalaan yritystoiminnan perässä.

Paavo Linna muutti Jyväskylästä Pohjois-Karjalaan vuonna 2015 ja perusti Premetecin, joka valmistaa muovi- ja metalliosia ja osakokonaisuuksia teollisuuden eri toimialoille. Metalliporaamo M. Nykäsen liiketoiminnan pohjalle vuonna perustetun yrityksen liikevaihto ja henkilöstömäärä on kasvanut merkittävästi.

– Täällä on tosi hyvät yritysten neuvontapalvelut verrattuna isoihin kaupunkeihin. Täältä sai helposti apua käytännön asioissa esimerkiksi uuden kiinteistön etsimiseen, yrityksen perustamiseen ja liiketoimintasuunnitelmien tekemiseen, Linna kuvailee yrityksen perustamisen alkuvaihetta.

Tilat uudelle yritykselle löytyivät Outokummun seudun teollisuuskylä Oy:n avulla teollisuuskylässä vapaana olevasta kiinteistöstä. Sijainnista teollisuuskylässä on hyötyä: Business Joensuun yritysneuvojan ja teollisuuskylän palvelut ovat lähellä, ja yritykset ympärillä helpottavat toimintaa.

– Esimerkiksi pintakäsittelypalvelut ja teknisiä kauppoja on vieressä.

Yhteistyötä tehdään Outokummun teollisuuskylän yritysten kesken muutoinkin: Synertec-verkoston kautta järjestetään mm. tapaamisia, yhteismarkkinointia sekä yhteisiä messuosastoja.

Kasvu Outokummussa jatkuu

Premetecin henkilöstömäärä on kasvanut kolmessa vuodessa viidestä viiteentoista. Ammattitaitoisen työvoiman saatavuutta auttaa koulutuskuntayhtymä Riverian sijainti Outokummussa – sitä kautta yritykseen on tullut opiskelijoita ja alanvaihtajia.

– On hyvä että paikallinen ammattioppilaitos on täällä.

Ammattitaitoisen työvoiman saatavuutta auttaa koulutuskuntayhtymä Riverian sijainti Outokummussa

Yrityksen kasvun salaisuus on Linnan mukaan jatkuvassa kehittämistyössä. Koneistusalalla markkinat ovat teollisuudessa ympäri Suomea: Premetec Oy:ltä lähtee tavaraa Pohjois-Karjalan ulkopuolelle, mutta tuotantoa jää myös Outokumpuun.

– Meillä on merkittäviä asiakkuuksia Outokummussa. Sanotaan, että 30 % tavarasta jää tähän lähelle ja 70 % lähtee maakunnan ulkopuolelle. Logistiset yhteydet ovat täällä yhtä hyvät kuin missä tahansa muualla.

Premetec Oy:n kasvu Outokummussa jatkuu. Yhtiö on vastikään ostanut outokumpulaisen Toolman Oy:n osake-enemmistön.

– Ostosta saadaan lisää osaamista ja pystytään tarjoamaan monipuolisempia palveluita ja isompia kokonaisuuksia, Linna perustelee.