Ensi vuoden alussa toimintansa aloittavan Business Joensuun organisaatio ja henkilöiden vastuualueet rakentuvat lähiviikkojen aikana. Joulukuun alussa organisaation koko henkilöstö kokoontuu workshoppiin, jossa käydään läpi pohjoiskarjalaisille yrityksille tehdyn kyselyn palaute. Marraskuun alussa toimitusjohtajana aloittanutta Harri Palviaista pitkälle menevän muutoksen kovat odotukset eivät ole yllättäneet.

Ensimmäiset työpäivänsä Harri Palviainen on käyttänyt henkilöstön ja seudun elinkeinoelämän edustajien tapaamisiin. Keskustelun ja kuuntelemisen kierros on vielä kesken, mutta kuva kokonaisuudesta alkaa jo hahmottua.

Olen positiivisesti yllättynyt siitä, miten ilmeisen suurella innolla alueen kehittämiseen ja mahdollisuuksiin uskotaan. Selväksi on käynyt sekin, että odotukset uudelta organisaatiolta ja minulta johtajana ovat kovat. Niin asian pitää ollakin – pitkälle menevää muutosta olemme tekemässä, toimitusjohtaja Palviainen toteaa.

Palveluasenteella

Lokakuun aikana pohjoiskarjalaisille yrityksille tehtiin kysely siitä, mitä yritykset odottavat uudelta yritystoimintaa edistävältä Business Joensuulta. Kyselyn tuloksista ja johtopäätöksistä keskustellaan yritysten kanssa Business Joensuun henkilöstön vieraillessa alueen yrityksissä.

Kyse oli muutamista keskeisistä liiketoiminnan haasteista ja mahdollisuuksista – tuskista, onnistumisista, ulkopuolisen avun hyödyntämisestä. Emme kysyneet, mitä meidän pitää tehdä. Meidän tehtävämme on kuunnella yrityksiä ja osata tarjota sopivia palveluita. Olemme asiakaspalvelijoita.

Talossa kovaa osaamista

Harri Palviaisen mukaan Business Joensuun organisoituminen vie vielä muutaman viikon.

– Periaatteeni on, että kuuntelen ihmisiä mahdollisimman paljon ja vasta sen jälkeen vedän kokonaisuutta yhteen. Talossa on kovaa osaamista, se on käynyt selväksi. Ennen vuoden vaihdetta jokainen tietää omat vastuualueensa ja tavoitteensa.

Business Joensuu aloittaa toimintansa vuoden 2019 alussa. Organisaation tehtävänä on palvella alueen yrityksiä, jotta ne voivat kehittyä, kasvaa, työllistää ja kansainvälistyä. Organisaation toimitusjohtajan haku käynnistettiin viime kesäkuussa. Harri Palviainen valittiin tehtävään viime elokuussa.

Lisätiedot:
Business Joensuu Oy, Harri Palviainen, toimitusjohtaja
+358 500 967 744
harri.palviainen@businessjoensuu.fi