Valtakunnallisen Puumiehet ry:n Pohjois-Karjalan alueyhdistys ojensi Vuoden 2020 Puumiesteko -palkinnon Puuartisti Oy:lle osoituksena innovatiivisesta tavasta käyttää kotimaista puuta uniikeissa projekteissa sekä käsityötaidon vahvasta esiinnostamisesta. Puuartistille käsityöläisyys on tuonut koko ajan suurempia projekteja, joissa jo suunnittelupöydällä voidaan entistä enemmän vaikuttaa kotimaisen ja pohjoiskarjalaisenkin puun valintaan yksityiskohtaisiin teoksiin.

Pohjois-Karjalan Puumiehet ry on huomioinut maakunnan merkittäviä puualan tekoja yli 20 vuoden ajan jakamalla Vuoden Puumiesteko -palkintoa, ja tänä vuonna se  päätettiin antaa kontiolahtelaiselle mittatilauspuusepänverstas Puuartistille.

Keskeisiksi palkintoperusteluiksi yhdistys nostaa Puuartistin innovatiivisen tavan tuoda puun mahdollisuudet esiin ainutlaatuisena materiaalina rakentamisessa ja sisustamisessa. Lisäksi Puuartisti on toiminnallaan pyrkinyt nostamaan käsityötaidon arvostusta. Molemmat palkintoperusteet ovat toteutuneet näyttävällä, valtakunnallista huomiota keränneellä tavalla mm. Puuartistin peliyhtiö Supercellille tekemän mittatilaussaunan muodossa, joka toteutettiin pohjoiskarjalaisista kuusenjuurakoista.

‒Arvostamme tällaista suomalaisen puun omaleimaista ja mielikuvituksellistakin käyttöä, joka samalla nostaa käsityöläisyyttä myös nuoremman väen tietoisuuteen, tiivistää Pohjois-Karjalan Puumiesten puheenjohtaja Timo Tahvanainen.

Tahvanainen sekä varapuheenjohtaja Tomi Pulkkinen kävivät luovuttamassa palkinnon Puuartistin verstaalla Kontiorannassa. Palkinnon vastaanotti Puuartistin perustaja ja luova johtaja Miikka Kotilainen.

‒Totta kai olen otettu palkinnosta. Käsityöläisyys on ollut koko meidän toiminnan lähtökohta, eikä siitä ole onneksi tarvinnut lähteä tinkimään. Olemme onnellisia siitä, että on löytynyt asiakkaita, jotka arvostavat sitä aikaa ja panosta yksityiskohtiin, jota uniikkeihin teoksiin laitamme. Pystyn myös suunnittelijan ominaisuudessa entistä enemmän vaikuttamaan käytettyihin materiaaleihin. Esimerkiksi seuraavaan saunaprojektiin valitsin pohjoiskarjalaista kuusta, josta teemme repimällä hieman erikoisempaa saunan sisustusmateriaalia, kertoo Kotilainen.

Pohjois-Karjalan Puumiehet  toimii valtakunnallisen Puumiehet ry:n alueyhdistyksenä ja tuo yhteen maakunnan puuteollisuus-, rakennus- ja metsäalan yrittäjät, toimihenkilöt, opiskelijat ja tutkijat.  https://puumies.fi/pohjois-karjalan-puumiehet/

Puuartisti suunnittelee ja valmistaa mittatilaushuonekaluja ja -sisustuksia ympäri Suomen Kontiolahden verstaalta käsin.  https://puuartisti.fi/media/ 

Lisätietoja:
Timo Tahvanainen
Pohjois-Karjalan Puumiehet ry
+358 50 443 2950
timo.tahvanainen@businessjoensuu.fi

Miikka Kotilainen
Puuartisti Oy
+358 50 569 0581
miikka@puuartisti.fi

Lähde: Pohjois-Karjalan Puumiehet ry & Puuartisti Oy mediatiedote 27.4.2021
Kuva: Joona Kotilainen

Rakennetaan yhdessä Joensuun seudun elinkeinoelämän veto- ja pitovoimaa ja sen tunnettuutta! Julkaisemme businessjoensuu.fi:ssä myös yritysten positiivisia uutisia Joensuun seudulta. Lisää uutisia.