Joensuuhun perustettavan Photonics Center – Collaboration for Business and Research on fotoniikkayrityksille ja fotoniikka hyödyntäville yrityksille suunniteltu ainutlaatuinen paikka kasvaa ja kehittyä. Palvelukattaus sisältää laitteet, tilat sekä osaajat yhden katon alla. Nyt julkaistut verkkosivut esittelevät Photonics Centerin ydinpalvelut ja jatkossa sivustoa päivitetään mm. uusien palvelu- sekä laitekokonaisuuksien varmistuessa.

Jotta Photonics Center vastaa yritysten sekä kaikkien toimijoiden tarpeita on toimintakonseptia hiottu yhdessä sidosryhmien ja fotoniikka-alan yritysten kanssa tehdyn yhteiskehittämisen prosessin kautta. Askelmerkit ovat nyt selvät ja tavoitteena on mahdollisimman pian tämän kevään aikana perustettava Photonics Center Oy.

Yhteinen näkemys ja tahtotila on selkeä: Photonics Centeristä on tulossa maailmanluokan paikka, joka vahvistaa Joensuun jo entisestään vahvaa profiilia fotoniikan kärkitoimijana. Avajaisia päästään juhlimaan syksyllä 2021.

Photonics Centeriä kehittävät yhdessä Joensuun kaupunki, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Itä-Suomen yliopisto, Fotoniikan instituutti, Karelia ammattikorkeakoulu, Riveria, Suomen Yliopistokiinteistöt, PREIN – Fotoniikan tutkimuksen ja innovaation lippulaiva sekä Business Joensuu. Lisäksi mukana ovat useat alan yritykset.

Verkkosivuihin pääset tutustumaan osoitteessa photonicscenter.fi