Joensuulainen Pekotek Oy on pintakäsittelyjärjestelmien markkinajohtaja Suomessa, raepuhalluksen rakeenkierrätysjärjestelmällään yksi Pohjoismaiden suurimmista. Nyt edelläkävijä uudistaa toimialaa mobiileilla pintakäsittelyjärjestelmillä, sillä globaalit megatrendit kolkuttelevat konepajojen ovilla.

ABB, Bombardier, Kalmar, Konecranes, Mantsinen, Metso, Moventas, Ponsse, Ruukki, Sandvik, VR… Pitkä lista toimialansa ykkösbrändejä, joille tuotteen pintakäsittely merkitsee korroosiokestävyyden ja ulkonäön lisäksi myös käytön turvallisuutta, kustannustehokkuutta, elinkaariajattelua sekä ympäristöasioiden huomiointia. Pekotek on toimittanut Suomeen ja Eurooppaan satoja pintakäsittelylaitoksia – tähän saakka mittatilaustyönä suunnittelusta lähtien.

Asiakas kaiken ytimessä

Pekotekillä on vahva napanuora suomalaiseen vientiteollisuuteen – yhteistä menestyksen matkaa on ajoin suhdanteiden sivutuulien pyörteissä tehty jo 37 vuotta. Yksi navakampi puhuri on matkalle sattunut – vuoden 2008 finanssikriisissä osumaa sai myös Pekotek.

– Toimimme hyvin syklisellä alalla, jossa projektien määrällinen vaihtelu vuosittain voi olla huomattava. Niin ikään projektien kokoluokat voivat vaihdella paljon, Pekotekin toimitusjohtaja Pasi Piirainen taustoittaa.

Muutoksia kuvaillessaan Piirainen ei enää puhu sivutuulista – boforit mitataan nyt megatrendeinä. Siinä globaalissa risteyskohdassa Pekotekissa on keskitytty perusasian ytimeen – mitä asiakas tarvitsee, miten Pekotek tuottaa parhaiten lisäarvoa asiakkaalleen.

– Pekotekin osuus ei rajaudu enää pelkkään laitetoimitukseen, vaan jatkuu usein pintakäsittelyprosessien kehittämisellä ja asiantuntijapalveluilla. Toimitamme jopa kokonaisvaltaisia QHES (Quality, Health, Environment, Safety) -palveluita asiakkaillemme.

Lisäarvon tuottamisessa riittää pohdittavaa, kun megatrendit jylläävät. Väestönkasvu, kaupungistuminen, luonnonvarojen ehtyminen, ilmaston lämpeneminen ja digitalisaatio tulevat todeksi konepajojen lattiatasolla.

– Tehtaiden jatkuvat lay-out-muutokset, kapasiteettimuutokset, tuottavuusvaateet, digitalisaatio. Kaikki nämä ovat asioita, joita myös meidän pitää havainnoida tarkkaan, ajoissa ja asiakkaita kuunnellen.

Nopeaa, mobiilia ja kustannustehokasta

Kiinteä pintakäsittelylinja on aina huomattava investointi. Usein investointi edellyttää sitä, että rakennetaan uutta, laajennetaan tiloja. Asiakasyrityksissä investointipäätöksen kanssa ollaan ymmärrettävästi herkillä. Juuri pintakäsittely voi olla se viimeinen lenkki, joka pannaan ensimmäisenä houldiin, jos markkinahorisontissa on epävakaata väreilyä.

– Yrityksissä pohditaan, josko pintakäsittelykapasiteettia voisi epävarmassa tilanteessa ostaa talon ulkopuolelta.

LEAN-toimintatavan kannalta ulkoistus on kuitenkin huono ratkaisu. Jos tuotannon loppupään kriittinen työvaihe ulkoistetaan, moni muuttuja ei tiukkojen laatu- ja aikatauluvaateiden osalta enää olekaan omassa hallinnassa. Pintakäsiteltävien tuotteiden liikuttelusta, odottelusta ja laatuvaihteluista syntyy hukkaa. Tuottavuus kärsii.

Ratkaisun pitää olla fleksiibeli, joustavasti asiakastarpeet huomioiva. Ensimmäisen mobiilin pintakäsittelyjärjestelmän Pekotek toimitti Ruotsiin kuluvan vuoden alkupuolella.

– Toimitus sisälsi liikuteltavan laitehuoneratkaisun rakeenkierrätykselle sekä keräyslattian modernisoinnin. Laitehuone valmistettiin ja esivarusteltiin Reijolan tehtaalla. Laiteratkaisu toimitettiin asiakkaan nykyisiin vuokratiloihin. Mobiilius mahdollistaa raepuhaltamon ydintekniikan joustavan siirrettävyyden tulevaisuudessa uusiin tiloihin.

Mobiiliratkaisujen kehittämisessä yksi iso kysymys on logistiikka. Suomessa isotkin kuljetukset pystytään hoitamaan kohtuullisin kustannuksin. Viennissä tilanne on toinen.

– Kun lähdetään tavoittelemaan vientikauppoja, jokainen merkikonttikoon ylittävä senttikin ratkaisee. Olemme lähteneet ratkomaan asiaa moduuliajattelulla. Ratkottavaa toki riittää vielä, sillä pintakäsittelyjärjestelmissä ja -laitteissa on lukuisa määrä liityntäpintoja iv-kanavista sähköihin.

Konttiratkaisun ja järeämpien pintakäsittelyratkaisujen modulaarisuuden ohella Pekotekissä helpoksi halutaan tehdä myös ostaminen.

– Vuokrataan tai tehdään leasing-sopimus. Pintakäsittelylinja asiakkaalle mobiilileasingratkaisuna.

Kasvua viennistä

Tähän mennessä Pekotekin osaamista on viety mm. Ruotsiin, Saksaan, Puolaan ja Baltiaan. Kasvuhakuiselle yhtiölle viennin vahvistaminen on strateginen valinta.

– Viime vuodesta kuluvan vuoden kevääseen meiltä oli kolme henkilöä mukana Business Joensuun GoGlobal-valmennuksessa. Se oli erittäin hyvä kokemus, vahvisti uskoamme vientiin ja mobiilien ratkaisujen kehittämiseen.

Digitaalisuus on keskiössä. Tehokkaassa tuotannossa tiedon pitää liikkua nopeasti. On dokumentoitava ja kehitettävä kokonaisuutta faktojen eikä mututuntuman perusteella. Pekotekin digitaalista arkea on jo nyt älyn käyttäminen tuotannon optimoinnissa.

– Digitalisaation avulla pääsemme kiinni tietoon, ja sitä kautta pystymme optimoimaan pintakäsittelyprosessin tehokkuutta ja laatua ja edelleen parantamaan tuottavuutta. Kulloisellekin prosessille saadaan faktojen ansiosta aito tuotannon tehokkuuden vertailukohta.

”Pintakäsittelylinja asiakkaalle mobiilileasingratkaisuna”

 

Teksti: Sirkka-Liisa Aaltonen