Syyskuussa 2020 joensuulainen Palavaneri sai puikkoihinsa uuden vetäjän, kun teollisuuden myyntijohtajana Starkilla aiemmin työskennellyt Jouni Kontkanen osti yhtiön osakekannan yhdessä Janne Tarnasen, Markus Hämäläisen ja Petri Kontkasen kanssa. Kaikki henkilöt toimivat yhtiön operatiivisessa toiminnassa. Vanerituotteiden työstämisessä digitaalisuus on ollut jo arkipäivää. Jounin aloitteesta lähdettiin kuitenkin selvittämään lisää digitalisaation mahdollisuuksia toiminnan kehittämiseen. Business Joensuun Digi.Grow-valmennus auttoi yritystä selventämään digitarpeitaan.

Palavaneri on hyödyntänyt digitalisaation mahdollisuuksia tuotannon lisäksi markkinoinnissa jo vuosikausia. Digi.Grow-palvelun avulla haluttiin kuitenkin syventää ymmärrystä digimarkkinoinnin mahdollisuuksista ja eri osa-alueiden merkityksestä yrityksen näkyvyyden tukena.

– Nyt kun oma ymmärrys asioista on valmennuksen myötä laajentunut, tulevan digistrategian suunnittelu on aiempaa helpompaa: nyt mietitään, missä määrin opit tulevat käyttöön talon sisällä ja mitä ostetaan muualta. On helpompi tehdä päätöksiä, kun ymmärtää mitä on ostamassa. Tulevaisuudessa laitamme someen enemmän painoa ja ostamme hakusanamainontaa kumppaneilta, Jouni Kontkanen Palavanerista kertoo.

Uusia mahdollisuuksia digistä

Palavaneri on tunnettu palvelustaan ja tuotteidensa laadusta. Näihin Kontkanen haluaa panostaa entistäkin enemmän. Asiakaslupausten pitämisessä digitaaliset työkalut ovat erityisen suuressa roolissa, poikkeusaikoina tämä on todettu erityisesti. Yrityksessä on parhaillaan meneillään tuotannonohjausjärjestelmään (ERP) liittyvä projekti, jossa valintoja on tukemassa Business Joensuun Digi.Grow-valmennus.

– Halusin panostaa perusjärjestelmiin enemmän, jotta saamme mahdollisuudet hallitulle kasvulle. Koska jatkossa kasvua tavoitellaan kuitenkin voimakkaammin, ERP-järjestelmän täytyy tukea kasvua ja auttaa varmistamaan, että kaikki narut pysyvät käsissä ja asiakaslupaukset saadaan täytettyä.

Digi.Grow

Digi.Grow toimi monipuolisuutensa ja räätälöitävyytensä ansiosta hyvin Palavanerin tarpeisiin. Digikartoituksen jälkeen löytyivät sopivat työpajat ja puolueetonta täsmätietoa oli tarjolla.

– Digi.Grow-valmennus oli oikein hyvä kokemus. Olisin itse halunnut panostaa koulutusten ulkopuolella asiaan vähän enemmänkin, mikäli se aikataulujen vuoksi olisi ollut mahdollista. Tärkeää kuitenkin oli, että oma käsitys digimaailmasta syveni, joka puolestaan helpottaa keskusteluja palveluntarjoajien kanssa, Kontkanen kertoo.

FAKTA: Digi.Grow

Digi.Grow on Business Joensuun käytännönläheinen valmennusohjelma yrityksen digitalisaation kehittämiseen kasvuhaluiselle mikro- tai pk-yritykselle, joka kaipaa tukea sähköisten työkalujen valintaan ja käyttöönottoon. Saat:

  • Puolueetonta tukea sopivien digityökalujen löytämiseen
  • Puolueettoman digikartoituksen
  • Työpajakoulutuksia tarvitsemistasi aiheista
  • Asiantuntijan käyttöösi palvelun ajaksi
  • Neuvontaa rahoitustarpeissa

Kiinnostuitko? Lue lisää Digi.Growsta ja ota yhteyttä!

Toteutuskumppaneina Euroopan sosiaalirahasto ESR, Etelä-Savon ELY-keskus.