Outokummussa on havaittavissa voimakasta kasvua teollisten työpaikkojen määrässä vuoden 2021 lopussa Business Joensuun teollisuustyöpaikkojen lukumäärästä tekemän vuosittaisen kyselyn mukaan.

Vuoden 2020 lopussa Outokummussa teollisuusyrityksissä olevien työpaikkojen määräksi kirjattiin 875 työpaikkaa. Vuoden 2021 lopussa vastaava luku oli 1036. Yhteensä 161 työpaikan kasvu yhdessä vuodessa on Outokummun mittakaavassa merkittävä lukema. Lukuina 875 ja 1036 tarkoittavat Outokummun teollisuusyrityksissä olevien työpaikkojen lukumäärää, eli teollisuusyritysten työllistämien työntekijöiden määrää. (lähde: Business Joensuun asiakaskyselyt)

Suurimmat teollisuustoimialat Outokummussa ovat metalli-, muovi- ja elintarviketeollisuus. Muoviteollisuuden työntekijämäärät (151) ohittivat vuonna 2021 elintarviketeollisuuden (126) toiseksi suurimpana teollisuustoimialana. Outokummun suurimpia teollisia työnantajia ovat HKScan Finland Oy, Turula Engineering Oy, Piippo Oyj, Finelcomp Oy, Outokummun Metalli Oy, sekä Elementis Minerals BV Branch Finland. Edellä mainittujen yritysten työntekijämäärät vaihtelevat noin 70–150 työntekijän suuruusluokassa yritystä kohden.

“Vuosikasvu oli historiallisen kovaa tasoa ja se tuli jo olemassa olevien yritysten orgaanisena kasvuna. Tulevaisuuden potentiaalina on vielä mahdollinen kobolttinikkelikaivoksen avautuminen.” kertoo Outokummun seudun teollisuuskylä Oy:n toimitusjohtaja Juuso Hieta.

”Tuhannen teollisen työpaikan rajapyykin saavuttaminen on todella hieno ja odotettu asia, jonka eteen on tehty hyvää yhteistyötä vuosia. Samalla noteeraus osoittaa koronakriisistä selviämistä sekä sitä, että Outokummun elinvoimaisuus vahvistuu entisestään.” kommentoi myös kaupunginjohtaja Pekka Hyvönen.

Lisätietoja
Outokummun kaupunki
Henri Elsinen
044 7559 210
henri.elsinen@outokummunkaupunki.fi

Kuva: Outokummun seudun teollisuuskylä Oy

Teemat: Liiketoiminta