Outokummun, Polvijärven ja Kaavin alueen työnantajayrityksille kesäkuussa tehdyn kyselyn mukaan alueen yritykset tekevät investointeja ja uskovat työllistävänsä yli 100 uutta työntekijää vuosien 2020 – 2023 aikana. Kyselyn perusteella koronaepidemian kiivain jakso keväällä ei heikentänyt yritysten uskoa tulevaisuuteen.

Kyselyn toteutti Business Joensuu Oy yhteistyössä Outokummun kaupungin, Polvijärven ja Kaavin kunnan kanssa. Kysely lähetettiin sähköpostilla kesäkuussa em. kuntien alueella kaikille työnantajayrityksille, yhteensä 206 yritykseen. Osoitelähteenä käytettiin Patentti- ja rekisterihallituksen tietoja ja Business Joensuun yritysrekisteriä. Vastauksia kerättiin myös soittokierroksen avulla. Vastauksia saatiin yhteensä 118 kappaletta, joten vastausprosentti oli noin 57 %.

Kyselyn tuloksista käy ilmi, että 39 yritystä arvioi kasvun seurauksena työllistävänsä ainakin 100, mahdollisesti jopa 175 uutta työntekijää vuosien 2020 – 2023 aikana. Vain 7 yritystä arvioi yrityksensä työntekijämäärän laskevan. Näiden yritysten yhteenlaskettu vähennystarve on 15 – 33 henkilöä. Näin ollen uutta kasvua voi syntyä jopa noin 100 – 150 työpaikkaa.

– Kyselyn tulos on rohkaiseva. Vaikka kaivosyhtiö Boliden valmistautuu lopettamaan Polvijärven Kylylahden kaivoksen ja Luikonlahden rikastamon toiminnan, Outokummun, Polvijärven ja Kaavin alueiden yritysten rekrytointitarpeet kompensoivat tilannetta. Alueen elinvoima ei näyttäisi olevan kiinni vain kaivoksen ja rikastamon toiminnasta, arvioi palvelujohtaja Tuomo Roivas Business Joensuusta.

Yrityksiltä kerättyjen tietojen perusteella tarvetta on hyvin erilaisista työntekijöistä. Näitä ovat erilaiset metallialan ammatit kuten mm. koneistaja, hitsaaja, kokoonpanoasentaja, ruiskuvaluasentaja, koneenvalvoja sekä erilaisia huollon ja kunnossapidon työntekijöitä tarvitaan myös. Palvelutehtävissä on tarvetta esimerkiksi kokille, optikolle, liikenneopettajalle, autokoulusihteerille, myyjälle, myynnin ja markkinoinnin ammattilaisille sekä myyntijohtajalle. Logistiikan parissa on kysyntää mm. kaivinkoneen, metsäkoneen ja kuorma-auton kuljettajille.

Kaivoksen työntekijöille rekrytointitilaisuus

Outokummun seudun teollisuuskylä ja kaivosyhtiö Boliden järjestävät elokuun lopussa yhteistyössä Outokummun kaupungin, Polvijärven ja Kaavin kunnan kanssa rekrytointitilaisuuden, jossa kaivoksen työntekijät ja alueen työnantajayritykset kohtaavat. Tilaisuus järjestetään Outokummun seudun teollisuuskylässä. Rekrytointitilaisuudesta kiinnostuneet Outokummun, Polvijärven ja Kaavin alueen yritykset voivat ottaa yhteyttä Business Joensuuhun.

– Business Joensuu voi auttaa yrityksiä eri tavoin uusien työntekijöiden palkkaamisessa. Olkaa rohkeasti yhteydessä, kehottaa Tuomo Roivas.

Lisätietoja:

Business Joensuu
palvelujohtaja Tuomo Roivas
Puh. +358 400 891 391
tuomo.roivas@businessjoensuu.fi

Outokummun Seudun Teollisuuskylä Oy
toimitusjohtaja Juuso Hieta
puh. +358 45 867 2481
juuso.hieta@outokummunteollisuuskyla.fi