Salama-Group Oy ja Suomen Moneta ovat avanneet toimipisteet Joensuuhun lokakuussa. Business Joensuu auttoi yrityksiä sijoittumaan kaupunkiin: löytämään sopivat osaajat ja toimitilat sekä verkostoitumaan koulutusorganisaatioiden kanssa.

”Odotamme innolla, että joukkomme vielä kasvaa ja että päästään kunnolla vauhtiin. Tavoitteemme on kasvattaa henkilöstömäärä melko nopeasti. Haluamme integroida Joensuun vahvasti osaksi Suomen Monetaa. Tämä tapahtuu Helsingin ja Joensuun henkilöstön päivittäisellä vuorovaikutuksella, vierailuilla ja koulutuksella. Innostunut ja osaava henkilökunta on yrityksemme tärkein voimavara ja siihen halutaan panostaa. Tiedepuiston tilat ovat joustavat ja palvelut hyvät niin yritykselle kuin työntekijöillekin”, toteaa Mia Mäkelä, Suomen Monetan toimitusjohtaja.

”Liiketoiminta on startannut suunnitelmien mukaisesti. Toimitilat ja rekrytointi onnistuivat hyvin, kiitos Business Joensuun. Muutamia vapaita paikkoja syksylle vielä on. Valintaamme laajentua Joensuuhun vaikutti vahvasti sen keskeinen sijainti Pohjois-Karjalan maakuntakeskuksena ja lyhyt ajomatka Kuopioon. Luonnollisesti asiaan vaikutti myös Joensuun tunnetusti yrittäjämyönteinen ilmapiiri”, kiteyttää Salama-Groupin toimitusjohtaja Jesse Karhu.

”Tavoitteenamme on luoda Joensuuhun Kuopion toimipistettämme vastaava liiketoiminta ja tätä kautta työllistää 15 ihmistä. Tulevaisuudessa yrityksemme haluaakin tarjota toimialalla aidon Savo-Karjalalaisen vaihtoehdon Etelä – ja Pohjois-Suomessa toimiville kilpailijoille. Saimme Business Joensuulta asiantuntevan avun ja hyvän vastaanoton toimintaa käynnistettäessä.”

Business Joensuu palvelee yrittäjiä ja yrityksiä, joita Joensuun osaaminen ja työvoima, sen verkostot ja toimintaympäristö sekä kansainvälisyys, innostavat laajentamaan toimintaa kaupunkiseudulle.

”Sijoittuneilta yrityksiltä saatu positiivinen palaute palvelusta on paras palkinto tehdystä työstä”, kertoo Pauliina Pikkujämsä, Business Joensuun palvelujohtaja.

”Talousalueen koolla on iso merkitys rekrytoinnin kannalta, samoin hyvät kulkuyhteydet painavat vahvasti vaa’assa kun päätöksiä sijoittumisesta tehdään.”

Lisätietoja:
Mia Mäkelä, Suomen Moneta, toimitusjohtaja, p. 040 505 5314
Jesse Karhu, Salama-Group Oy, toimitusjohtaja

Pauliina Pikkujämsä, Business Joensuu Oy, palvelujohtaja, invest in ja sijoittumispalvelut, p. 040 7434362

 

Samlerhuset-konserniin kuuluva Suomen Moneta markkinoi keräilyrahoja ja -mitaleita. Pitkä kokemus alalla ja kansainvälisten rahamarkkinoiden tuntemus takaavat laadukkaat tuotteet ja asiantuntevan palvelun. Kansainvälisten yhteistyökumppaneidemme ansiosta tarjoamme asiakkaillemme korkealaatuisia kotimaisia tuotteita sekä ulkomaisia, maailman kaikkien keräilijöiden tavoittelemia keräilyharvinaisuuksia.

Salama-Group Oy on Kuopiossa 2016 perustettu, yli 20 henkeä työllistävä myynti- ja koulutusorganisaatio ja Vattenfallin yhteistyökumppani Suomessa. Tiimi omaa yli 20 vuoden kokemuksen erilaisista myyntiprojekteista, aina suunnittelusta loppuraportointiin ja se tarjoaa asiakkaan tarpeisiin räätälöityjä myynti-, valmennus- ja konsultointipalveluita koko Suomeen.

Business Joensuu Oy käynnistyi 1.1.2019 ja se auttaa asiakkaita investoinneissa ja sijoittumisessa Joensuun alueelle, yritysten käynnistämisessä, kasvussa ja kansainvälistymisessä. Lisäksi se tarjoaa Tiedepuiston tila- ja tapahtumapalveluita, joita hyödyntää päivittäin 130 organisaatiota ja 1500 ihmistä. Business Joensuu tuottaa myös toimintaympäristön kehityspalveluita.