Joensuun Lyseon lukiolaiset siirtyvät Joensuun Tiedepuistoon vuoden 2021 alussa – tarvittavat tilat vapautuvat Karelialta-ammattikorkeakoululta, lukiolaisille rakennetaan oma sisäänkäynti 3A-rakennukseen

Business Joensuun rooli koulutuksen ja yritysyhteistyön ytimessä vahvistuu entisestään, kun Joensuun Lyseon lukio muuttaa Joensuun Tiedepuistolle vuoden 2021 alussa. Noin 500 lukiolaisen joukko tuo uutta energiaa yritysten ja opiskelijoiden rajapintaan. Samassa yhteydessä Länsikadulle muuttaa myös Joensuun aikuislukion noin 200 iltaopiskelijaa. Laajeneva yhteistyö on Joensuun koulutuksen ekosysteemin konkretiaa parhaimmillaan. Uusia avauksia yritysten suuntaan on tulossa, lupaa Lyseon rehtori Jarkko Rieppo.

– Yhteistyössä nähdään monenlaisia mahdollisuuksia. Opettajakunnan kesken ajatuksia on jo epävirallisesti vaihdettu, virallisemmissa kokoontumisissa ideat tarkentuvat. Nyt jo on selvää, että tulemme lähestymään yrityksiä uusin ajatuksin tavoitteena molemminpuolinen hyöty, Lyseon lukion rehtori Jarkko Rieppo vakuuttaa.

Lyseon lukion nykyiset tilat Joensuun Koskikadulla vaativat mittavaa remonttia, ongelmia on muun muassa ilmastoinnissa ja viemäröinnissä. Rehtori Rieppo pitää uusien tilojen löytymistä Joensuun Tiedepuistosta hyvänä ratkaisuna. Myönteistä palautettu ratkaisusta on tullut niin opettajilta kuin opiskelijoiltakin.

Tiedepuisto sijainti on keskeinen ja palvelut hyvät. Lukiolaiset ruokailevat ravintola Louhessa, joka palveli myös Joensuun yhteiskoulun lukion ruokalana pari vuotta sitten. Nuorten päivittäistä liikkumista sujuvoittaa 3A-rakennukseen tehtävä oma sisäänkäynti.

Yhteisöllisyyden voima

Joensuu on 20 000 opiskelijan kaupunki, jossa yritysten ja oppilaitosten yhteistyöllä on pitkät perinteet. Yhteistyötasoja on lukuisia työelämään tutustumisesta lähtien. Joensuun koulutuksen ekosysteemin vakiintuneita muotoja ovat myös EPIC-projektin (Early-Stage Platform for Innovation Challenges) tuotekehitys- ja innovaatioyhteistyö, tiede- ja teknologiafestivaali SciFesti sekä kuluvan vuoden syyskuussa käynnistynyt nuoria yrittäjyyteen kannustava SPARK Joensuu. SPARKin kotipesä on Tiedepuiston Network Oasiksessa.

– Joensuulla on tarjottavana poikkeuksellisen vahva kehitysalusta koulutuksen ruohonjuuritasolta koulutusvientiin ja oppilaitosten sekä yritysten välisestä yhteistyöstä koulutuksen tuotteistamiseen ja liiketoimintaan. Toivotamme Lyseon lukion kovasti tervetulleeksi opiskelemaan, verkostoitumaan ja imemään yrittäjähenkisyyttä, Business Joensuun toimitusjohtaja Harri Palviainen toteaa.

Palviainen muistuttaa, että oppimisen ja koulutuksen merkitys korostuu muuttuvassa maailmassa. Nuoret ovat tulevaisuuden tekijöitä, joista jokainen eteenpäin menevä yritys on kiinnostunut.

– Kyse on osaamisesta, työvoimasta, innovaatioiden synnyttämisestä ja yhteistyöstä. Hyötyjiä ovat yritykset ja yhtä lailla nuoret, jotka pääsevät sulautumaan Tiedepuiston yhteisöön ja yrittäjyyden ilmapiiriin.

Joensuun Tiedepuistossa toimii noin 130 yritystä. Päivittäin Länsikadulla liikkuu noin 2 000 yritysten työntekijää, opiskelijaa ja vierailijaa.

Lisätiedot:

Business Joensuu Oy
Palvelujohtaja
Anu Halonen
050 566 0390
anu.halonen@businessjoensuu.fi