Joensuun kaupunki otti kaksi vuotta sitten tavoitteeksi rohkean vision: rakennetaan Joensuusta maailman paras paikka yhdistää opiskelu ja yrittäjyys. Itä-Suomen yliopisto, Karelia-ammattikorkeakoulu ja Riveria -ammatillinen koulutus lähtivät mukaan tarinaan. Nyt se alkaa: SPARK Joensuu -nimen alla ovat kaikki toimijat mukana rakentamassa maailman mittakaavassakin ainutlaatuista opiskelijoiden yrittäjyysyhteisöä.

SPARK Joensuu on opiskelijoiden oma yhteisöllinen yrittäjyyttä ja yhdessä tekemistä edistävä paikka ja toimintamalli. Sen tavoitteena on tukea opiskelijoiden yrittäjyyttä ja synnyttää uusia kasvuyrityksiä. SPARK Joensuusta tulee opiskelijoiden itsensä näköinen ja oloinen. Samalla sillä on laaja tuki seudulla. Kolmen koulutusorganisaatiomme ja Business Joensuun lisäksi mukana on yrittäjäjärjestöt.

”Olemme vahvasti muiden toimijoiden kanssa rakentamassa ainutlaatuista kokonaisuutta, jossa kaikki koulutusasteet ovat mukana. Tällaista ei ole muualla”, kertoo yritysvalmentaja Timo Ruohio Business Joensuun Uudet liiketoiminnat ja kansainvälistymispalveluista. ”On ilahduttavaa huomata, että yrittäjyyshenkisyys kasvattaa suosiotaan nuorten keskuudessa. Vuosittain autamme kymmeniä opiskelijoita yritysideoiden muuttamisessa yritystoiminnaksi. Se on keskeinen osa Business Joensuu Oy:n toimintaa. Joensuu on yrittäjähenkinen kaupunki, tänne halutaan jäädä yrittäjiksi ja meillä on osaaminen ja palvelut uusien yritysten palvelemiseen”, jatkaa Ruohio, joka toimii Business Joensuussa SPARK Joensuun vastuuhenkilönä.

Uusien kasvuyritysten synnyttäminen Joensuun seudulle on seudun tulevaisuuden elinehto. Itä-Suomen yliopisto, Karelia ja Riveria tekevät siinä erinomaista työtä useilla yrittäjyyden koulutus- ja valmennusohjelmilla. Business Joensuu tuo kokonaisuuteen uusien yritysten kasvua ja kansainvälistymistä tukevat palvelut. SPARK Joensuu yhdistää kaikkien voimat ja vie tätä työtä uudelle tasolle. Kaikilla SPARK Joensuussa mukana olevilla on sama tahto toimia yhteisöllisesti ja edistää yrittäjyyttä. Tavoitteena on jatkossa tuoda mukaan kansainvälisiä kumppaneita. SPARK Joensuu toimii Joensuun Tiedepuiston netWork Oasis-tiloissa (3B-rakennus, 4. kerros).

Lisätiedot:
Timo Ruohio, yritysvalmentaja, Yrityskiihdyttämö, Business Joensuu Oy, +358 50 597 4330
Harri Palviainen, toimitusjohtaja, Business Joensuu Oy, +358 500 967 744