Digi.Grow on Business Joensuun organisoima opastava digivalmennus Joensuun, Polvijärven, Liperin, Kontiolahden, Outokummun, Ilomantsin ja Heinäveden mikro- ja pk-yrityksille.

Niin paljon kuin digitalisaation välttämättömyydestä puhetta on riittänytkin, digiin liittyvä tekniikka, työkalut ja käytännönläheiset edut ovat yhä monelle yritykselle hyödyntämätön mahdollisuus. Business Joensuun Digi.Grow-palvelussa taklataan digimystikkaa ketterissä työpajoissa digitalisaation hyötyjä oppimalla ja konkreettisesti tekemällä. Business Joensuun organisoima palvelu ulottuu mikro- ja pk-yritysten kotipaikkakunnille Joensuusta Ilomantsiin.

Puolueetonta, liiketoimintalähtöistä ja käytännönläheistä. Näin Digi.Grow-palvelun kiteyttää Business Joensuun yritysvalmentaja Marko Soikkeli. Teollisuuden tietohallintotehtävissä aiemmin työskennelleenä hän tunnistaa varsin hyvin digitalisaatioon liittyvän hämmennyksen – mistä lopulta on kyse, koskeeko se laisinkaan minua tai yritystäni, osaavatko muut jo kaiken, putosinko kelkasta ajat sitten?

– Digi tulvii puheessa vähän joka suunnalta. Alan konsultteja kuunnellessa saa ajoin vaikutelman, että digissä nyt vaan pitää olla mukana. Teknologiakauppiaan puheesta voi saada sen käsityksen, että homma on ratkaistu järeillä laitteilla ja ohjelmistoilla. Näin homma ei kuitenkaan ole. Digitalisaatio ei ole itseisarvo. Mikään ostettu palikka ei ole itseisarvo. Todellinen arvo syntyy siitä, miten digitalisaatio tukee juuri kyseisen yrityksen liiketoimintaa.

Ihmisten kielellä

Puhelin, sähköposti, nettiajanvaraus, verkkopankkiasiointi. Arjesta löytää monia esimerkkejä siitä, miten digitalisaatio tukee liiketoimintaa. Toisaalta yritys on voinut ostaa kattavan Office 365 -paketin osaamatta hyödyntää siitä kuin pienen pientä osasta.

– Digi.Grow-palvelussa digiasiaa käydään läpi ymmärrettävällä suomen kielellä, aina yrityksen omista lähtökohdista. Emme lähde kartoittelemaan ja tuottamaan raportteja havainnoista, vaan lähdemme konkreettisesti tekemään ja oppimaan yhdessä.

Jollekin yritykselle oppimisen ja hiomisen paikka voi olla some-mainonta tai digitaalisten etätyökalujen käyttäminen. Toiselle firmalle paras digitalisaation hyöty on sitä, kun oppii käyttämään verkon ilmaistyökaluja. Kolmas puntaroi ehkä verkkokaupan perustamista tai toiminnan tehostamista toiminnanohjausjärjestelmän avulla. Ihan tavallista on sekin, että yrittäjä tunnistaa, että digitalisaatioon liittyviä hankintoja pitäisi tehdä, mutta omat taidot tarkoituksenmukaisiin valintoihin ja ostamiseen eivät riitä.

– Moneen digiaiheeseen löytyy asiantuntija Business Joensuun omasta väestä. Tarvittaessa asiantuntemusta hankitaan ulkoa, Marko Soikkeli kertoo.

Joensuusta Ilomantsiin

Business Joensuu käynnisti Digi.Grow-palvelun viime vuoden alkupuolella. Ensimmäiset ryhmät aloittivat Joensuussa. Jatkossa palvelu ulotetaan koko Business Joensuun palvelualueelle, Joensuusta Polvijärvelle, Liperiin, Kontiolahdelle, Outokumpuun, Ilomantsiin ja Heinävedelle saakka. Yritysväen ei tarvitse matkustaa Joensuuhun, vaan palvelu viedään lähelle tarvitsijoita.

Kahden vuoden aikana palveluun otetaan 140 pohjoiskarjalaista yritystä. Kuhunkin ryhmään otetaan mukaan maksimissaan viisi eri yritystä ja niistä 1-3 henkilöä

– Ryhmät kootaan osaamistasoiltaan yhteen sopiviksi. Yhteisiä tapaamisia järjestetään joko lähitapaamisina tai koronatilanne huomioiden etänä. Siitä pidämme huolta, että tapaamiset eivät jää luennoiksi. Aivan keskeistä on se, että ihmiset pääsevät keskustelemaan keskenään ja tekemään asioita konkreettisesti, Soikkeli muistuttaa.

Sovittujen ryhmäkohtaamisten kesto on neljä tuntia kerrallaan. Yrityksen tarpeista riippuen valmennus kestää 2-4 kuukautta.

– Aika ei ole mikään kiveen hakattu – tässäkin mielessä edetään ryhmän yritysten ehdoilla. Kokonaisuuteen kuuluu vielä sekin, että yhteisten kuukausien jälkeen tehdään vielä vähän jälkihoitoa ja tarvittavaa sparrailua.

Tietoa Digi.Grow-palvelusta löytyy osoitteesta https://www.businessjoensuu.fi/digigrow. Mukaan kannattaa hakea juuri nyt. Osallistumismaksu yritystä kohti on 300 euroa+ alv 24%, kun yrityksen liikevaihto on alle 700 000 euroa. Yli 700 000 euroa pyöräyttävälle yritykselle maksu on 500 euroa + alv 24%. Palvelun toteutuskumppaneina ovat Euroopan sosiaalirahasto ESR ja Etelä-Savon ELY-keskus.

Lisätiedot 

Business Joensuu Oy
Marko Soikkeli
yritysvalmentaja
040 546 7811
marko.soikkeli@Businessjoensuu.fi